evzmonden.ro Web analytics

Astăzi, rețetă rapidă de TARTĂ cu DOVLEAC

Astăzi, rețetă rapidă de TARTĂ cu DOVLEAC
Astăzi, rețetă rapidă de TARTĂ cu DOVLEAC
Astăzi, rețetă rapidă de TARTĂ cu DOVLEAC! Tarta cu dovleac este o reţetă delicioasă de toamnă. Acest preparat dulce va fi perfect pentru momentele când cei dragi te trage de mânecă și te întreabă dacă ai ceva bun la desert.
Ingrediente necesare pentru  tarta cu dovleac:
  • 5 ouă
  • 1 pachet aluat
  • 250 g de zahăr
  • 100 g unt
  • 500 g dovleac
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de nucşoară
  • 1 linguriţă ienibahar
  • un praf de sare

Modul de preparare tartă cu dovleac:
Mai întâi se preâncălzeşte cuptorul la 180 ° C. Se unge o tavă de  tartă cu unt şi se întinde aluatul de tartă.  Aluatul  se coace timp de 15 minute.
Între timp, dovleacul se rade  şi se pune pe foc într-o cratiţă cu puţin unt până când se obţine consistenţa unui piure.
Într-un castron, se bat cele 5 ouă cu 150 g de zahăr, se adaugă putină sare şi condimentele. Amestecaţi. Untul se topeşte, urmând să adăugați jumătate din amestecul de unt. După aceea, adăugați piureul de dovleac. Se toarnă amestecul în tava cu aluat.
Presărati restul de zahăr pe partea de sus şi împrăştiaţi restul de unt tot pe partea de sus pentru a obţine o crustă caramelizată.
Puneţi la cuptor şi coaceți timp de 45 de minute.
Tarta cu dovleac se taie după ce se răceşte pentru a evita ruperea sau fărâmiţarea ei.
Veţi obţine o tartă de dovleac delicioasă, care se poate servi cu puţină frişcă naturală.

Sursă: gastronomie.rfi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X