evzmonden.ro Web analytics

Astăzi, PRĂJITURĂ cu MERE. REȚETĂ veche de 100 de ani

Astăzi, PRĂJITURĂ cu MERE. REȚETĂ veche de 100 de ani
Astăzi, PRĂJITURĂ cu MERE. REȚETĂ veche de 100 de ani

Astăzi, PRĂJITURĂ cu MERE! Reţeta de prăjitură cu mere se află pe lista preparatelor vechi. Este o reţetă uşor de preparat, ieftină, ce nu necesită mare îndemânare, iar rezultatul va fi unul inedit.

Ingrediente necesare:

Blat:5 ouă, 120 gr zahăr, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr făină, 1 praf de sare.

Umplutura: 5 mere, vanilie, 100 gr zahar, 40 gr unt.

Decor: zahăr pudră

Preparare

Primul pas: umplutura pentru care avem nevoie de mere coapte, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit vanilie apoi pregatim blatul. Separam ouale, albusul intr-un bol iar galbenusurile in alt bol. Batem ouale spuma, apoi se adauga zaharul, se omogenizeaza pana obtinem o spuma care nu cade cand intoarcem vasul. Galbenusurile se omogenizeaza cu praful de sare si ulei. Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana obtinem o compozitie uniforma. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga jumatate din compoztie, adaugam merele cat mai uniform , iar deasupra restul de compozitie de blat. Se introduce in cuptorul incins la 180-220 gr si lasam pana se coace. Cand ete gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar farin. Se portioneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Sursa: Bucataria-Romaneasca.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X