Astăzi, Prăjitură cu bulion

Astăzi, Prăjitură cu bulion
Astăzi, Prăjitură cu bulion
Autor:

Prăjitura Casnica, are la bază două ingrediente simple: bulion și gem. Pentru această rețetă ai nevoie de ingrediente simple.

Ingrediente necesare pentru foi:

15 linguri de ulei

15 linguri suc de roşii/bulion

5 linguri de zahăr

500 g de făină

1/2 linguriţă  de bicarbonat

esenţă de rom

sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

1 l de apă

4 linguri de zahăr

200 g de griş

200 g de unt

100 g nucă de cocos zeama şi coaja de la o lămâie

400 g gem de prune cu miez de nucă

sare

Iată cum se prepară foile pentru prăjitură:

Zahărul, uleiul, esenţa şi bulionul se omogenizează bine până se obţine o crema spumoasă peste care se adaugă treptat faina amestecată în prealabil cu bicarbonatul şi sarea.

Aluatul obținut se va împărți în patru părți egale. Fiecare bucată se întinde şi se coace pe dosul tăvii, în cuptorul încins la temperatură medie, aproximativ şapte minute.

Mod de preparare crema:

Apa, zahărul, sarea şi coaja de lămâie se pun la fiert. Înainte ca acest sirop să dea în clocot se adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu. După fierbere, cât timp crema este călduţă, se adaugă untul şi zeama de lămâie. După ce crema s-a răcit, se adaugă nuca de cocos.

Mod asamblarea  prăjitura „Casnica”: prima foaie se pune în tavă, se adaugă ½ din cremă, apoi foaia a doua și  gemul. Se continuă cu o altă foaie, restul de cremă şi foaia finală.

Prăjitura se ține la frigider pentru câteva ore bune.

Poftă bună!

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X