evzmonden.ro Web analytics

Astăzi, o rețetă simplă de „PÂINE cu NUCI”!

Astăzi, o rețetă simplă de „PÂINE cu NUCI”!
Astăzi, o rețetă simplă de „PÂINE cu NUCI”!

Astăzi, vă propunem o  rețetă simplă de „Pâine cu NUCI și DOVLEAC”.

Ingrediente necesare pentru pâine cu nuci și piure de dovleac:

  • 500 g de făină
  • 200 g piure de dovleac 
  • 200 ml apă
  • 10 g de sare
  • Drojdie 5 g de panificație (2 g, dacă utilizați uscată)
  • 150 g nuci decojite
  • 1/4 linguriță de nucșoară 

paine-1

 Mod de preparare pâine cu nuci: 

Dovleacul se taie cuburi și se fierbe aproximativ 40 de minute până când devine foarte fraged. Se lasă să se racească la temperatura camerei.

Pentru a obține un aluat ușor lipicios, dar care să-și păstreze forma și nu foarte lichid, se amestecă toate ingredientele, cu excepția nucilor.

Coca trebuie să stea la crescut aproximativ o oră, apoi în aluat se încorporeză nucile decojite. Pentru aceasta, formează din aluatul un dreptunghi, adăugați nuci pe partea de sus și strângeți-le. Puneți aluatul într-un vas acoperit și puneți-l în frigider pentru câteva ore bune.

După aproximativ 2-3 ore, când aluatul a crescut remarcabil, se încălzește cuptorul la , 200º C, iar  când cuptorul este fierbinte, introducem aluatul de pâine și coacem până când se rumeneste.

Se scoate pâinea din cuptor și se lasă să se răcească. Este important să se răcească înainte de a mânca pâine.

Poftă bună!

 


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X