Astăzi este Sf. Ioan. Creştinii ortodocşi şi greco catolici îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul proroc al Vechiului Testament. Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.

Astăzi este Sf. Ioan. Văr de gradul 2 cu Iisus, pentru că Fecioara Maria și Elisabeta, mama sa, erau verișoare primare, Ioan Botezătorul este cea mai importantă figură a Vechiului Testament, cinstită de creștini și nu numai, pentru că pe Ioan îl respectă ca profet și musulmanii.

Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica

Astăzi este Sf. Ioan. Nașterea sa a fost vestită de un înger, iar viața și-a dus-o de parcă nu ar fi avut trup, trăind în deșert, tot timpul hrănindu-se numai cu plante și îmbrăcându-se într-o haină aspră din păr de cămilă. Prorocul Ioan a practicat un botez al pocăinței în apele Iordanulu, botez prin care a trecut și Hristos însuși, moment celebrat la sărbătoarea de ieri.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

După acest eveniment, Iisus începe să propovăduiască, iar misiunea lui Ioan, care îl recunoaște drept Mesia, se încheie. Va muri ca martir decapitat în cetatea Machaerus de regele Irod Antipa, pe care l-a mustrat că trăiește cu cumnată sa.

Astăzi este Sf. Ioan. Sfântul Proroc Ioan a rămas așa cum l-a caracterizat Iisus

Pentru toți creștinii, Sfântul Proroc Ioan a rămas așa cum l-a caracterizat Iisus însuși ‘cel mai mare om născut din femeie’. De aceea, el va fi cinstit astăzi prin oficierea Sfintei Liturghii, o slujbă pe care postul nostru de radio România Cultural o va transmite în direct începând cu orele 10:00 de la Alba Iulia, informează RRA.

Tradiții la români! Ce este total interzis de Sfântul Ioan! Cum faci să ai noroc toată viața

După Bobotează, pe 7 ianuarie se sărbătoreşte Sfântul Ioan Botezătorul. Există nenumărate tradiții și obiceiuri legate de Sfântul Ion. În tradiția populară, după marile praznice împărătești să fie cinstite și persoanele care au luat parte la evenimente.

 În dimineața zilei de Sfântul Ion fiecare credincios trebuie să se stropească cu agheasmă nouă. Bolile nu se vor atinge de oameni tot anul.

Ziua de Sfântul Ion oamenii trebuie să fie veseli. Cine va fi trist în această zi va fi abătut tot timpul anului.

Citeste continuarea…