Așa prepari cei mai buni PAPANAȘI. Un bucătar CELEBRU dezvăluie SECRETUL

Așa prepari cei mai buni PAPANAȘI. Un bucătar CELEBRU dezvăluie SECRETUL
Așa prepari cei mai buni PAPANAȘI. Un bucătar CELEBRU dezvăluie SECRETUL
Autor:

Așa prepari cei mai buni PAPANAȘI! Cei mai buni papanași din ţară se mănâncă în Maramureş. Reţetele acestui delicios preparat sunt numeroase şi fiecare maestru bucătar are varianta lui proprie.

Adrian Grama, bucătarul pensiunii, nu vrea să dezvăluie foarte multe despre reţetă şi nici de unde a învăţat-o. El mărturisește că secretul unei mâncări bune sunt ingredientele de calitate dar şi bucătăria: „Ingredientele trebuie să fie proaspete, de cea mai bună calitate şi contează foarte mult şi bucătăria. Orice mastrchef ai fi, dacă te duce cineva într-o bucătărie străină nu va ieşi mâncarea pentru că nu cunoşti «rânduiala». Pierzi timp foarte preţios căutând ingrediente şi ustensile”, spune bucătarul.

 Ingrediente necesare pentru PAPANAȘI:

300 g brânză de vaci
1 ou
o lingură zahăr
130 g făină
1/2 pachet praf de copt
o lingură griş
coajă de lămâie
zahăr vanilat
esenţa de rom
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat
smântână
dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.

 Mod de preparare PAPANAȘI 

Cerneţi bine făina. Amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adăugaţi făina şi coajă de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.

Trebuie să obţineţi un aluat moale dar care să se desprindă de pe mână. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.

Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făină. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat.

În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.

În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veţi scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele.

Papanaşii se servesc cu smântână şi cu dulceaţă, dar şi cu zahăr pudră.

Sursă: voceatransilvaniei.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X