evzmonden.ro Web analytics

Aşa prepari cea mai IREZISTIBILĂ prăjitură cu lămâie. A fost votată cea mai bună din lume

Aşa prepari cea mai IREZISTIBILĂ prăjitură cu lămâie. A fost votată cea mai bună din lume
Aşa prepari cea mai IREZISTIBILĂ prăjitură cu lămâie. A fost votată cea mai bună din lume

Aşa prepari cea mai irezistibilă prăjitură cu “lămâie”

150 g unt de casă, 80 g zahăr pudră, 1 praf sare, 1 ou, 300 g făină, 1 vârf linguriţă bicarbonat de sodiu, 1 lămâie, 4-5 linguri crema de lămâie (lemon curd), zahăr pentru ornat (ideal ar fi să găsiţi din cel cu granulaţie mică), colorant galben (eu am folosit pudră de turmeric), 50 ml lapte dulce;

Mod de preparare

Într-un vas, punem untul moale, sarea şi zahărul şi amestecăm cu un tel. Adăugăm oul şi amestecăm până la încorporare. Spălăm cu un burete curat şi ştergem lămâia, o radem de coajă şi stoarcem sucul. Adăugăm zeama de lămâie şi coaja rasă în compoziţia de unt. Adăugăm bicarbonatul în făină şi amestecăm cu o furculiţă ca să se distribuie în mod egal, apoi adăugăm făina în două tranşe. Amestecăm până obţinem un aluat moale, dar modelabil. Pregătim o tavă prevăzută cu hârtie de copt şi pornim cuptorul, la foc mediu. Începem să formăm biluţe din aluat, dându-le o formă alungită la capete. Punem în cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 – 15 min, doar cât să se rumeneasca la baza, nu le coaceţi prea mult. Le lăsăm să se răcească în tavă, apoi cu un cuţitaş bine ascuţit, scobim câte o gaură în fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecăm cu câteva linguri de cremă de lămâie, obţinând un amestec cu care vom lipi jumătăţile de lămâi.

Căutăm să potrivim jumătăţile, umplem cu câte jumătate de linguriţă din compoziţie şi lipim. Le punem deoparte şi pregătim să le ornăm. Într-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahăr şi amestecăm până se topeşte zahărul. Adăugăm un praf de colorant şi amestecăm. Luăm câte o lămâie, o scufundăm un pic în “baia” de culoare, apoi o tăvălim prin zahăr. Le punem deoparte. După ce s-au zvântat câteva minute, le trecem rapid iar prin “baia” de culoare, cât să se imprime şi pe zahăr culoarea. Le dăm deoparte până în momentul servirii.

Sunt foarte fragede şi au un gust plăcut de lămâie. Poftă bună!

Sursa: click.ro

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X