}

AȘA DA EVENIMENT MONDEN. Fast la Balul Operei din Viena. 18.500 de euro cel mai scump bilet

AȘA DA EVENIMENT MONDEN. Fast la Balul Operei din Viena. 18.500 de euro cel mai scump bilet
AȘA DA EVENIMENT MONDEN. Fast la Balul Operei din Viena. 18.500 de euro cel mai scump bilet

Astăzi are loc unul dintre cele mai așteptate evenimente mondene din capitala Austriei – Balul Operei din Viena. Personalități din lumea politică, economică, culturală, dar și din showbiz participă în fiecare an la acest eveniment, ajuns la cea de-a 59-a ediție. Chiar dacă un bilet costă 250 de euro, iar prețul pentru o lojă variază între 9.000 și 18.500 de euro, și în acest an sunt așteptați 5.150 de invitați, iar biletele s-au epuizat cu mult timp înainte.

Pentru a transforma sala de spectacole a Operei vieneze în sală de bal este nevoie de 30 de ore, astfel încât în cele două seri dinaintea marelui eveniment nu se țin spectacole. Imediat după terminarea balului, chiar de la 5 dimineața, încep lucrările de demontare, care durează 21 de ore. Încasările pe care Opera le realizează de pe urma balului se ridică la 3,4 milioane de euro, iar cheltuielile la 2,3 milioane de euro.

Cum tradiția este respectată îndeaproape, ținuta invitaților este obligatorie – rochie lungă de seară în cazul doamnelor și frac negru cu papion alb în cazul domnilor. Dacă la alte baluri mai sunt permise mici abateri de la acest dress code, Balul Operei este extrem de strict la acest capitol.

Ediția din acest an a balului este deschisă de Orchestra și Baletul Operei de Stat din Viena, precum și de sopranele Olga Bezsmertna și Aida Garifullina și de baritonul Carlos Álvarez. Printre soliștii care vor dansa în deschiderea evenimentului se numără și Mihail Sosnovschi din Republica Moldova, care a putut fi urmărit de altfel și în cadrul momentelor de balet prezentate în cadrul transmisiunii Concertului de Anul Nou de la Viena.

Unul dintre cele mai așteptate momente este dansul debutanților: 144 de perechi vor deschide – conform tradiției – dansul. Ca la fiecare ediție a evenimentului există și 16 perechi de rezervă.

Impresionant nu este numai balul în sine, ci impresionante sunt și cifrele legate de acest eveniment: 120 de muzicieni, 250 de persoane care asigură paza; sunt servite 800 de sticle de vin spumant și șampanie, 900 de sticle de vin, 1.800 de perechi de cârnăciori, 1.000 de petits fours și sandviciuri și 800 de supe gulaș; se folosesc 40.000 de pahare și 1.000 de fețe de masă; lojele sunt decorate cu 171 de aranjamente florale, iar pentru mese sunt prevăzute 480 de buchete de flori.

Un subiect îndelung mediatizat în legătură cu Balul Operei din Viena este și oaspetele excentricului milionar austriac Richard Lugner. La fiecare ediție acesta invită una sau mai multe vedete ale showbiz-ului internațional. Anul acesta va fi însoțit de topmodelul italian Elisabetta Canalis. Printre oaspeții lui Richard Lugner s-au numărat de-a lungul anilor Harry Belafonte, Larry Hagman, Joan Collins, Sophia Loren, Sarah Ferguson, Jacqueline Bisset, Pamela Anderson, Paris Hilton sau Kim Kardashian.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X