S-a inventat. Și totul se petrece în laboratoarele Universității ”Dunărea de Jos” din Galați. Este ceva pentru care bărbații se dau în vânt.

O nouă, și gustoasă opțiune. Berea. Da, dar ce fel de bere? Din hamei, veți spune. Greșit! De data asta, ingredientul de bază este coaja de vinete.

Și încă un element edificator. Invenția aparține unei femei, în speță Georgiana Horincar, lector universitar în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

AuberBeer este denumirea noului produs obținut din extract de coajă de vinete.

Cercetătorul a explicat pentru presa locală că avem de-a face cu un subprodus, coaja de vinete, foarte puțin valorificat în industria alimentară, deși are compuși activi, biologic, cu un potențial ridicat în privința elementelor antioxidante.

Citește și:

Produsul a fost oținut în cadrul activității de cercetare în Stația Pilot de Bere din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

„Acest produs beneficiază de proprietățile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creșterea nivelului de compuși bioactivi în compoziția berii.

Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenți antocianici, berea a dobândit o culoare roșiatică, cu o intensitate ce a variat în funcție de conținutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare.

Citește și:

Prin urmare, AuberBeer este un produs inovativ, cu valoare adăugată, o sursă importantă de antioxidanți, vitamine din grupul B și substanțe minerale care, consumat cu moderație, contribuie la o dietă sănătoasă și echilibrată”, a spus Georgiana Horincar.