evzmonden.ro Web analytics

“Arlechin”. Iată reţeta unei prăjituri din perioada interbelică

“Arlechin”. Iată reţeta unei prăjituri din perioada interbelică
“Arlechin”. Iată reţeta unei prăjituri din perioada interbelică

Arlechin este o prăjitură  îndrăgită de copii, dar şi de adulţi. Mai mult, această reţetă era predată în perioada interbelică în şcolile de fete. Iată reţeta!

Ingrediente prăjitură “Arlechin”:

600 g făină

250 g unt

3 galbenuşuri

250 g zahar pudră

1 lingură smântână grasă

1 praf de copt

sare

Pentru umplutura:

3 albuşuri

10 linguri gem de caise

3 linguri zahăr

coaja rasa şi zeama de la 1/2 lamaie

zahar vanilat

Mod de preparare:

Faina împreună cu praful de copt se amestecă. Peste faină se pune untul, sarea,  zaharul, galbenuşurile şi smântâna. Toate aceste ingrediente se frământă bine şi se ţine la rece pentru 30 de minute. Coca se împarte in patru şi seîntind patru foi dreptunghiulare.  Fiecare foaie se coace pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc, la foc potrivit aproximativ15 minute.

Între timp, se bat spumă  albuşurile,  se adaugă zaharul treptat, gemul de caise şi coaja de lamiie si se bat în continuare, pâna se întăreşte. Se ung trei foi cu această umplutura şi se suprapun. Ultima foaie se ornează cu zahăr vanilat şi ciocioată rasă.

Poftă bună!

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X