„Aripi de mătase”! Povestea celei mai faimoase creatoare de modă din Japonia, într-un serial difuzat de TVR

Primul serial japonez difuzat pe micul ecran de TVR 2

„Aripi de mătase”! Povestea celei mai faimoase creatoare de modă din Japonia, într-un serial difuzat de TVR
"Aripi de mătase"! Povestea celei mai faimoase creatoare de modă din Japonia, într-un serial difuzat de TVR
Autor:

„Aripi de mătase”! Povestea celei mai faimoase creatoare de modă din Japonia, într-un serial difuzat de TVR.

„Aripi de matase”  este un serial realizat în 2011. Filmul are la bază povestea reală a vieţii celei mai faimoase şi longevive creatoare de modă din Japonia, Koshino Ayako.

Născută în 1913, Ayako Koshino s-a impus ca designerul care a făcut trecerea de la vestimentaţia tradiţională niponă la cea vest europeană. A fost respectată nu numai pentru că cele trei fete, pe care le-a crescut singură (ca văduvă de război) au devenit creatoare de modă recunoscute internaţional, nu numai pentru talentul în modă, dar şi pentru puterea sa extraordinară de muncă.

În 2006, la vârsta de 92 de ani, cu puţin timp înainte de atacul de cord care i-a luat viaţa, Ayako Koshino declara că încă se lua la întrecere cu fetele sale (Hiroko, Junko şi Michiko), în ceea ce priveşte creaţiile vestimentare, anunță tvr.ro.

Eroina serialului se numeşte Ohara Itoko iar epopeea începe când ea are 11 ani. Itoko este o fetiţă isteaţă şi plină de imaginaţie şi trăieşte în Osaka anilor 1920 împreună cu părinţii ei, Chiyo şi Zensaku, proprietarii unei mici manufacturi de chimonouri. Vizitându-şi bunicii din Kobe, micuţa Itoko vede pentru prima dată în viaţă haine occidentale şi visează să creeze şi ea asemenea modele.

În fiecare zi, de la ora 18.00, puteţi urmări la TVR 2 primul serial japonez, difuzat de TVR, în premieră pe România.

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X