Arhivele familiei Medici

Un documentar fascinant, oferit în premieră de Viasat History, miercuri, la ora 16.00

Arhivele familiei Medici
Arhivele familiei Medici

Proiectul Medici este cel mai amplu proiect medico-legal din toate timpurile. În ultimii 10 ani, o echipă de experți europeni au exhumat cadavrele acestei mari dinastii italiene care au fost îngropate în cripta familiei Medici din Florența. Filmul pune accentul pe două perioade excepționale din sec. al XVI-lea, timpuri în care descendenții lui Cosimo cel Bătrân și Lorenzo Magnificul ajunseseră deja conducătorii Toscanei și soțiile acestora făceau parte din dinastiile conducătoare ale Europei. Istorici, experți în medicină legală și bio-arheologi vorbesc cu însuflețire despre aceste vremuri palpitante, subiectul central fiind frații Isabella, Francesco și Ferdinando de Medici cât și amanta lui Francesco, Bianca Cappello. Poveștile lor sunt pline de legături periculoase, trădare și o sete avidă pentru putere. Experții vor putea dovedi acum ceea ce istoricii au bănuit dintotdeauna.

În primul episod, filmul pornește pe urmele rămășițelor Isabellei de Medici, reconstruind povestea dramatică a acesteia. E oare posibil ca 400 de ani mai târziu să se identifice cadavrul dat dispărut după moartea ei?

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X