Vicepreședintele PSD, Mihai Fifor, face pe propria pagină de socializare o analiză a intențiilor pe care viitorul Guvern liberal le-ar avea.

Ținta Guvernului Orban, susține liderul social-democrat, e de-a tăia salarii, sporuri, vouchere de vacanță, la care se vor adăuga și ajustări, în minus, ale punctului de pensie.

Dacă va fi sau nu așa, rămâne de văzut. Cert e că suntem în plină campanie pentru prezidențiale și s-au asuțit deja săbiile între PSD și PNL. Războiul declarațiilor e deci în toi.

”Exact ce vă spuneam! PNL va tăia salariile!

Citez din programul lui Orban: „Evaluarea impactului Legii nr. 153/2017 și promovarea unor măsuri în vederea restabilirii unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților”.

Citește și:

În traducere liberă: vor modifica Legea salarizării pentru a reduce salariile bugetarilor, zic ei, la nivelul celor din privat.

Adică exact ce anunțau: tăieri de salarii, tăieri de vouchere de vacanță, tăieri de bonusuri și sporuri.

Ce nu spun ei e că media salariilor din privat e mai mică pentru că sunt multe salarii gri, o parte pe cartea de muncă, o parte prin bonusuri sau direct în mână.

Vor umbla și la salariul minim pe care noi tocmai îl majorăm, adică vor tăia și la cei din privat.

Au tăiat și majorarea punctului de pensie la 1.775, care urma să aibă loc de la 1 septembrie 2020. Nu e nicăieri în programul „Guvernului lui Iohannis”!

Citește și:

Iar dacă impozitează toate veniturile, atunci vor scădea și pensiile sub 2000 de lei, care azi sunt încă scutite de impozit.

Restrâng și programul Start-up Nation. Iată de ce nu au semnat „Pactul pentru bunăstare a românilor”. Ei nu se gândesc la „bunăstare”. Se gândesc doar la „austeritate”!”, conchide Mihai Fifor.