Apocalipsa a ales Romania? Știrea care lovește mai tere ca nucleara! Până în anul 2050, milioane de români vor avea de suferit. Specialiștii spun că bucăți imense de uscat din România, dar şi din întreaga lumea vor fi acoperite, pur și simplu, de ape. Acesta este semnalul de alarmă îngrijorător pe care îl trag cercetători de la universități faimoase din lume.

Apocalipsa a ales Romania? Delta Dunării și o mare parte din litoralul românesc, în pericol să dispară până în 2050

Apocalipsa a ales Romania? Potrivit specialiștilor, printre regiunile expuse riscului de a dispărea definitiv se numără Delta Dunării și litoralul românesc. Acesta din urmă nu se află într-o situație mai bună. În ultimii ani, nivelul Mării Negre a crescut cu 20 de centimetri, conform cercetătorilor de la Institutul Național Grigore Antipa.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

Mai mult, de la Sfântul Gheorghe până la Gura Portiței, porțiuni însemnate din Mamaia, zona orașului Constanța, Agigea, Eforie, 2 Mai și Vama Veche vor fi grav afectate în următorii ani.

Vara trecută, valurile mari au înghițit plajele

O situație asemănătoare a fost întâlnită și vara trecută pe malul Mării Negre. Valurile mari au înghițit, practic, bună parte din plaje, spre surprinderea turiștilor prezenți pe litoral.

În urma condițiilor meteorologice din zilele de vară, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul.

„În aceste condiții meteorologice mai sus pe unele porțiuni de plajă și în funcție de profillul geomorfologic al acesteia, accesoriile turistice fixe pot fi pentru o perioadă în bătaia valurilor”, completează specialiştii, potrivit secretele.com.