Anunțul îngrijorător al oamenilor de știință! Care este efectul poluării asupra sănătății

Pe lângă crește riscul de cancer pulmonar, accident vascular cerebral și boli respiratorii, cercetătorii au descoperit că poluarea aerului afectează și oasele.

După un studiu efectuat de o echipă de cercetători din India pe  3.700 de persoane din 28 de sate din afara orașului Hyderabad, acolo unde nivelul de particule poluante din aer era mult mai mare decât maximul recomandat, s-a descoperit că poluarea aerului afectează și oasele

Ei au concluzionat că  expunerea la niveluri ridicate de particule fine poluante este legată de masa osoasă mai mică.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

,,Acest studiu contribuie la literatura limitată și neconcludentă privind poluarea aerului și sănătatea oaselor. Inhalarea particulelor poluante ar putea duce la pierderea masei osoase prin stresul oxidativ și inflamația cauzată de poluarea aerului”, a declarat cercetătorul Otavio Ranzani, de la Institutul de Sănătate Mondială din Barcelona (ISGlobal), potrivit siteului MedicineNet.com, citat de 360medical.ro.

Anunțul îngrijorător al oamenilor de știință! Smogul crește prevalența afecțiunilor psihiatrice

Alarmați de faptul că smog-ul care a sufocat New Delhi acum doi ani a depășit toate recordurile, oamenii de știință au început să studieze factorii de mediu asupra sănătății. Un grup internațional de cercetători au găsit o posibilă legătură între expunerea la poluarea din mediu și o creștere a prevalenței afecțiunilor psihiatrice.

Mai mult, tendința a părut mai puternică în Danemarca. Expunerea la aerul poluat în primii zece ani din viața unei persoane a prezis o creștere îngrijorătoare pentru tulburările de personalitate și schizofrenie

Poluarea vehiculelor are legătură cu degenerescența maculară

Mai multe cercetări au scos la iveală rolul negativ al dioxidului de azot asupra sănătății cardiovasculare și neurologice.  Oamenii de știință din Taiwan au demonstrat că există o asociere semnificativă între degenerescența maculară și nivelurile ridicate de dioxid de azot și monoxid de carbon. Expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de poluare cauzată de gazele de eșapament ale vehiculelor este asociată cu o creștere de aproape două ori a riscului de degenerescenţă maculară la persoanele de vârsta a doua.