CFR Călători anunţă că supliementează de acum înainte numărul de vagoane pe toate rutele aglomerate din ţară. De exemplu, astăzi, 9 februarie 2020, dispeceratul CFR a crescut cu 260 numărul de vagoane la trenurile pentru care a constatat că este o cerere foarte mare. Astfel, 100 de trenuri circulă în acest sfârşit de săptămână cu o capacitate mărită, ceea ce înseamnă în total peste 44 de mii de locuri.

Directorul general al companiei, Dan Costescu, spune că decizia are deja rezultate şi în creşterea veniturilor CFR, prin utilizarea la maximum a capacităţii de transport.

Citește și: Alerta, blocaj pe calea ferată! 19 trenuri anulate

”Avem două principii simple după care ne ghidăm: unul este să avem cât mai mulți călători mulțumiți și al doilea este cu privire direct la companie, compania a început anul, aşa cum am găsit-o, într-o situaţie nu prea fericită economic și de aceea al doilea obiectiv este să mărim numărul de încasări. În momentul când avem, ca acum, peste 100 de trenuri care circulă cu capaciatea suplimentată şi efectele se văd imediat în încasări, care sunt peste 1 milion și ceva.”

Dan Costescu, directorul CFR Călători,  a spus că suplimentarea a fost făcută utilizând resursele interne, foarte simplu.  Tot ce a avut de făcut a fost să își pună colegii să lucreze împreună și nu fiecare individual pe regionala sa,  să folosească sistemele moderne care există de identificare a cererii din dispecerat, mai precis de a vedea când se apropie de ocuparea completă a unui tren și apoi să se coordoneze între ei pentru a disponibiliza vagoanele din zonele unde sunt mai puțin folosite în weekend.

Dan Costescu mai spune că trenurile vor fi suplimentate şi în timpul săptămânii pe toate trasele aglomerate. Va creşte numărul de vagoane pe rutele cu navetişti şi pe cele interregio, prin transferul de la garniturile cu trasee mai lungi şi cu puţine opriri.