Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă în 2020 cu prețul gazelor. Parlamentarii PNL discută, în această dimineaţă, cu cinci dintre miniştrii cabinetului Orban pentru armonizarea punctelor de vedere între Legislativ şi Executiv, înainte de începerea sesiunii parlamentare. Ministrul economiei, Virgil Popescu a declarat, la finalul întâlnirii, că discuţiile au vizat îndeosebi proiectul de modificare a legii energiei şi gazelor naturale.

Anunț de ultimă oră! În context, el a dat asigurări că preţul gazelor nu va creşte, în perioada imediat următoare, întrucât în depozite există stocuri foarte mari.

Toată lumea spunea că odată cu abrogarea Ordonanței 114 vom avea creșteri de preț.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

„Nu cred într-o creștere a prețului gazelor naturale, ba, din contră, cred într-o scădere a prețului gazelor naturale, în special s-a trecut acest vârf de iarnă, mai avem doar o lună, ați văzut prețul gazelor naturale și al energetice nu a crescut, exact aşa cum am asigurat. Toată lumea spunea că odată cu abrogarea Ordonanței 114 vom avea creșteri de preț. Nu! Avem în depozite stocuri foarte mari de gaze naturale, vor rămâne în continuare stocuri de gaze naturale în depozite, operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piață acest stoc de gaze din depozite pentru dacă nu-l vor vinde și-l vor menține în continuare vor plăti o taxă suplimentară încă un an de zile, deci prețul lor va fi mult mai mare și vor fi nevandabile. Deci vom avea un exces de gaz pe piață începând cu martie, aprilie încolo”, a declarat Virgil Popescu.

La dicuţiile cu deputaţii şi senatorii liberali vor mai veni, astăzi, miniştrii Dezvoltării, Finanţelor, Transporturilor şi Educaţiei, ne-a transmis redactorul nostru Alina Bordeiaşu.