După ce s-a îngrășat câteva kilograme, Cătălin Moroșanu, în vârstă de 35 de ani, ține dieta postului intermitent, cunoscuta si sub denumirea de intermittent fasting, dietă preferată de vedetele de peste Ocean.

Cătălin Moroșanu și soția lui, Georgiana, au fost plecați într-o vacanță de șapte zile în Turcia, timp în care pugilist român profesionist la categoria grea s-a cam îngrășat. La emisiunea pe care o prezintă la Pro TV, Cătălin Moroșanu a dezvăluit ce dietă ține pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

„M-am împlinit puțin așa. Am intrat acum la o dietă, se cheamă Intermittent fasting: Mânanci o singură dată pe zi la oră fixă. E greu. Crede-mă că duc un răbzoi cu mine însumi de fiecare dată. La ora 15:00 mănânc. Trebuie să mă apuc iar să mă antrenez, să-mi intru iar în formă. Nu știu ce am pățit, după ce am ieșit din Fermă, mânânc orice prind”, a declarat Cătălin Moroșanu.

Citește și: Elena Ceausescu și Ilie Nastase au avut un moment intim. Cine ar fi crezut?

Ce înseamnă dieta postului intermitent? Această dietă este o strategie de organizare a meselor cu scopul de a accelera metabolismul grăsimilor și de a pierde în greutate, păstrând masă musculară. Acest tip de regim nu presupune reducerea aportului caloric, ci își propune să modifice orele la care sunt servite mesele sau, mai bine spus, modul în care sunt sărite mesele.

„Această nouă strategie nutrițională are ca principiu eliminarea uneia sau mai multor mese, zilnic sau săptămânal, cu scopul scăderii în greutate și de reducere a procentului de grăsime corporală, în special de pe organele interne și stimulează producția de celule stem la nivelul tubului digestiv. Acesta acționează că o formă ușoară de stres care activează în mod continuu funcția de apărare celulară și îmbunătățește răspunsul corpului la insulină. O sensibilitate scăzută la insulină favorizează apariția obezității, a diabetului și crește riscul afecțiunilor cardiace.

Influențând răspunsul organismului la acest hormon, obținem un control mai bun asupra greutății corporale, iar pierderea kilogramelor se bazează pe pierderea de grăsime și nu de masă musculară, a explicat dr. Florin Ioan Bălănică, Specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, pentru doctorulzilei.ro.