Anunț controversat despre dublarea alocațiilor! Ce se întâmplă cu banii? Florin Cîțu a dat cărțile pe față

Anunț controversat despre dublarea alocațiilor! Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că  bugetul pe acest an a fost construit pentru plata pensiilor şi a salariilor, nu pentru dublarea alocaţiilor.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a declarat astăzi că PSD nu a indicat şi sursa de finanare atunci când a decis creşterea pensiilor sau dublarea alocaţiilor de stat pentru copii. El a precizat că Legea pensiilor arată un impact negativ pentru buget de 24 de miliarde de lei în anul 2020, iar această gaură a trebui acoperită. Florin Cîţu a mai spus că acum trebuie găsite resurse suplimentare pentru dublarea alocaţiilor şi ministerul caută soluţii în acest sens, informează RRA.

În acest moment, în buget nu există sursele pentru dublarea alocaţiilor

Citește și: Ieşirea Marii Britanii din UE lasă o gaură uriașă în buget! Orbán: „Bugetul UE pe următorii şapte ani...”

„În acest moment, în buget nu există sursele pentru dublarea alocaţiilor. Pentru aceste alocaţii va trebui să găsim surse suplimentare. Evoluţia cheltuielilor sau susţinerea cheltuielilor pe termen mediu şi lung într-un buget depinde de evoluţia economică şi de execuţia bugetară. Bugetul României pentru 2020 este construit pe legislaţia în vigoare. Asta înseamnă că, astăzi, în buget au fost alocate resursele pentru a plăti, aşa cum este legislaţia, pensiile şi salariile. Evoluţia economică, /criza economică/ ceva de genul ăsta va putea afecta anumite cheltuieli”, a spus Florin Cîţu.

Ministrul finanţelor a mai precizat că eliminarea pensiilor speciale ar însemna un impact bugetar de sub un miliard de lei, bani insuficienţi pentru susţinerea dublării alocaţiei de stat pentru copii. Pe de altă parte, Florin Cîţu a declarat că nu s-a decis deocamdată dacă programul “Prima casă” va continua.