Coronavirus. Legatura de ultima ora cu terorismul. Alerta mondiala

Un consilier medical din China a făcut o declarație îngrijorătoare cu privire la epidemia de coronavirus din China. El spune că virusul ucigaș s-ar putea extinde pe mai multe luni.

Zhong Nanshan,  consilier din sectorul medical, a anunțat că epidemia de coronavirus din China s-ar putea încheia în luna aprilie. Bilanțul deceselor este alarmant. Numărul de decese confirmate cauzate de noul coronavirus în China a depăşit 1.000, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu. Mai periculos decât terorismul, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

”Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Zhong a declarat că numărul cazurilor noi de îmbolnăviri este în scădere în unele provincii, acesta anticipând că epidemia va atinge nivelul maxim în această lună.

”Sper că această epidemie sau acest eveniment s-ar putea încheia undeva în aprilie”, a adăugat Zhong, epidemiolog care şi-a dobândit reputaţia prin combaterea epidemiei SARS în 2003.

Recent, OMS a anunţat că epidemia a provocat moartea a 1.017 de oameni şi 42.708 de îmbolnăviri.

În alte 24 de ţări şi teritorii au fost confirmate 319 cazuri şi două decese, unul în Hong Kong ş un altul în Filipine.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a spus că impactul financiar al epidemiei este gestionabil, iar producţia economică pierdută din cauza epidemiei va fi recuperată în trimestrele următoare.

Tedros  afirmă că noul coronavirus trebuie privind la fel ca un atac terorist!

”Ca să fiu cinstit, un virus este mai puternic în crearea de tulburări politice, sociale şi economice decât orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteţi imagina”, a spus acesta.

Legat de vaccinul pentru această tulpină,  şeful OMS a anunțat că vaccinul, numit oficial COVID-19, va apărea peste 18 luni.