Antibioticile naturale sunt sigure si foarte eficiente. ”Nu ataca bacteriile bune, nu dezvolta rezistenta si, administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului” arata Dr Ruxandra Constantina, medic de familie si specialist Apifitoterapie.

Dr. Constantina subliniaza ca un consum nejustificat de antibiotice distruge flora microbiana saprofita si provoaca tulburari de digestie dar si scaderea imunitatii generale si, in acelasi timp, duce la aparitia unor bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice si creste pericolul de a nu mai avea antibiotice eficiente pentru o serie de infectii grave.

Citește și: Miturile despre ULEIURILE ESENȚIALE, distruse de Dr. Mihail! Adevărul despre practicile exagerate recomandate de oameni fără pregătire medicală

Pe site-ul sau personal, dr Ruxandra Constantina recomanda urmatoarele antibiotice naturale: echinaceea, argintul coloidal, mierea de albine, mierea de Manula, uleiurile esentiale:

1.) Echinaceea
”Echinaceea  are actiune imunostimulatoare, antibiotica, antivirala si poate fi administrata sub forma de tinctura, comprimate (ce contin extract de echinaceea), suc proaspat stabilizat”.
Tratamentul dureaza intre 10 si 30 de zile, dar doza si timpul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut.

2.) Argintul coloidal
”Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de actiune, actionand contra a mai mult de 600 agenti patogeni, inclusiv acei germeni virulenti care au dezvoltat rezistenta la antibiotice uzuale”.

Citește și:

3.) Mierea de albine
Mierea de albine contine glucoza, fructoza, enzime, vitamine, saruri minerale, acizi organici. Din acest motiv, inatareste sistemul imunitar si are actiune antibacteriena si antivirala.

4.) Mierea de Manuka
Aceasta este o miere monoflora, de origine din Noua Zeelanda.
Medicul subliniaza ca mierea de Manuca ”are proprietati foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice.”

5.) Uleiuri esentiale
Dintre uleiurile esentiale, antibiotice naturale pot fi considerate cele de cimbru, de eucalipt, busuioc sau oregano.

Citește și:

Aflati mai multe pe www.drconstantinaruxandra.ro