Anna Karina a murit. Lupta nemiloasă cu cancerul a doborât-o pe celebra actriță.
Actrița franco-daneză Anna Karina, star al Noului Val al cinematografiei franceze, a murit la 79 de ani, din cauza unui cancer, potrivit The Guardian.

Anna Karina s-a stins sâmbătă, pe patul de spital din Paris, din cauza complicațiilor provocate de cancerul de care suferea. Anunțul a fost făcut public de agentul actriței, Laurent Balandras.

El a mărturisit că i-a fost alături în ultimele clipe cel de-al patrulea soț, regizorul american Dennis Berry.

Astăzi, cinematografia franceză este orfană

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

„Astăzi, cinematografia franceză este orfană. A pierdut o legendă”, este mesajul scris de ministrul Culturii, Franck Riester, pe Twitter.

Reamintim că Anna Karina a jucat în şapte filme regizate de fostul soț Jean-Paul Godard, iar printre acestea s-a numărat “Pierrot Le Fou”.

Citește și: Miss World 2019! Ea a fost aleasă ca fiind cea mai frumoasă femeie din lume. Care au fost atuurile

Actrița a fost model de succes înainte de a fi remarcată de Godard pe când mergea pe bulevardul Champs-Elysees.

Când a cîştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Berlin, pentru “A Woman is a Woman” (1961), Anna forma un cuplu cu Jean-Paul Godard.

“Ne iubeam mult”, a povestit Karina într-un interviu acordat AFP anul trecut. “Dar era complicat de trăit cu el… Era cineva care putea să îţi spună ‘ Mă duc după ţigări’ şi să se întoarcă abia trei săptămâni mai târziu”, a mai menționat aceasta.

Anna Karina a mai lucrat ca regizoare, realizând “Vivre ensemble”, povestea unui profesor de istorie şi a unei tinere moderne care sfârşeşte cu abuzuri domestice şi de droguri.

Karina a fost și cântăreaţă şi a înregistrat, printre altele, piesa “Sous Le Soleil Exactement”, cu Serge Gainsbourg.