Animalele pot transmite coronavirus? Creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus a generat o adevărată stare de panica si in randul iubitorilor de animale.

Coronavirusul care a făcut nenumărate victime sperie în continuare omenirea. Printre aceștia se numără și stăpânii de animale. O mulțime de oameni se întreabă dacă animalele de companie transmit noul virus.

Lista pe care toti romanii trebuie sa o citeasca

Pe site-ul Ministerului Sănătății există o listă de care românii trebuie să țină cont, pentru a se feri de infecția cu noul coronavirus (Covid-19).

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

1. Spălați-vă mâinile de multe ori

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

Spălarea mâinilor elimina virusul.

2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

3. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.

Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul.

Citeste continuarea pe AnimalZoo.