America trece printr-un moment critic. Săptămâna viitoare, procesul care vizează suspendarea din funcţie a preşedintelui Donald Trump avansează spre momentul culminant, odată ce şefa Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, va trimite Congresului articolele privind impeachmentul, potrivit Rador.

America trece printr-un moment critic. Comisia juridică a Camerei mai trebuie doar să-i desemneze pe aşa-numiţii manageri, deputaţii care vor juca rolul procurorilor în cadrul procesului ce se va judeca la Senat.

Nancy Pelosi, unul din criticii acerbi ai preşedintelui Trump şi care este supusă unor puternice presiuni din partea democraţilor a amânat mutarea procedurii la Senat. Ea speră că-i va convinge pe republicani să accepte şi aici audierile cu martori, unul foarte aşteptat fiind fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională, John Bolton.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Pe 3 noiembrie sunt programate, alături de prezidenţialele americane, şi alegeri pentru schimbarea unei treimi din locurile Senatului, precum şi a tuturor celor 435 de locuri ale Camerei Reprezentanţilor.

După votul favorabil impeachmentului dat de Camera Inferioară, dominată de democraţi pe 18 decembrie, republicanii nu au renunţat la intenţia de a repeta în Senat procedurile din procesul de impeachment al fostului preşedinte democrat Bill Clinton.

Mai mult, Trump i-a blocat pe toţi martorii sau documentele care puteau să-i creeze probleme. Suspendarea lui a fost cerută pe baza acuzaţiilor de abuz în funcţie şi, respectiv, de obstrucţionare a Congresului în legătură cu manipularea Ucrainei pentru a-şi defăima oponenţii politici.