Alimentul care provoacă boala ficatului. Medicii au constatat că alcoolul consumat în exces poate provoca boli grave de ficat, însă el nu este singurul factor nociv pentru sănătatea acestui organ.

Care este funcția ficatului

Ficatul cântărește 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreaptă a abdomenului, lângă stomac, și e la fel de important pentru organism ca inima și plămânii. Acesta este un adevărat „laborator chimic” și „centru de dezintoxicare”, care „prelucrează” otrăvuri precum alcoolul sau grasimile din organism. In plus, generează proteine, enzime și vitamine fără de care omul nu ar putea trăi.

Citește și: Rona Hartner a invins cancerul! Iata secretul sau: "Beam pe stomacul gol"

Rolul principal al ficatului este reprezentat de filtrarea sângelui ce vine din tractul digestiv, înainte de a trece în restul corpului. De asemenea, ficatul detoxifică substanțele chimice și metabolizează medicamentele.

In plus, ficatul produce importante proteine pentru coagularea sângelui și pentru alte funcții. Aflați care sunt obiceiurile nesănătoase care distrug ficatul.

Colecistul depozitează între mese acidul care face posibilă prelucrarea grăsimilor, acestea sunt trimise mai departe către intestinul subțire.

Alimentul care provoacă boala ficatului

Studii recente au arătat că boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză și la diabet de tip 2.  Alimentul care reprezintă una dintre principalele cauze ale apariției acestei boli este consumul de zahar, conform healtyfood.com.

Un studiu medical recent a descoperit că, deși participantii care au mâncat mult zahar zilnic nu s-au îngrășat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic și să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe și legume.