Alimentul care este o adevarata minune pentru sanatate! Iata beneficiile sale miraculoase pentru corpul uman

Pepenele roșu este unul dintre fructele cele mai recomandate în curele de slăbire, acesta putând fi conumat în cantități mari. De asemenea, pepenele elimină senzația de foame și facilitează eliminarea apei pe care corpul o reține.

Pepenele contine multe vitamine, printre care licopen, un antioxidant puternic care previne aparitia multor afectiuni neplacute si este cat se poate de sarac in grasimi si colesterol. Totodata, pepenele rosu este bogat in multe din vitaminele necesare corpului nostru.

Citește și: Cea mai bună veste! Ciocolata te face mai deștept!

Potrivit ultimelor descoperiri insa, se pare ca pepenele rosu ajuta cat se poate de mult si la prevenirea unor afectiuni cardio vasculare.

Pepenele are o serie de compusi naturali care ajuta la dilatarea vaselor de sange, lucru ce duce la micsorarea efortului depus de inima pentru a pompa sangele prin sistemul circulator.

S-a dovedit științific că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului. Licopenul, pe lângă faptul că asigură pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului, în special în cancerul de prostată, cancerul uterin și cancerul esofagian. Prin conținutul de citrulina, un aminoacid care dilată vasele sangvine, acționează asemănător medicamentelor prescrise pentru tratarea disfuncțiilor erectile.

In plus, nu doar pulpa pepenelui roșu este utilă organismului ci și semințele acestuia. Acestea sunt pline de nutrienți valoroși și pot fi consumate atât crude, direct din pepene, dar și uscate sau coapte, adăugate în salate și alte preparate.

Semințele sunt de culoare neagră, maro sau albă și sunt bogate în vitamina E, triptofan, acid glutamic, lizina tiamina, riboflavina, vitamina B6 și acid pantotenic.