Alimente pe care trebuie sa le introduci in dieta. Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit care sunt produsele cu o valoare calorica redusa.

“Produse lactate vs brânzeturi

Deși au la bază aceeași materie primă (laptele proaspăt), produsele lactate și brânzeturile sunt 2 categorii de alimente total diferite.

Alimente pe care trebuie sa le introduci in dieta: Conțin 80-90% apă și sub 10% grăsime

Când spun produse lactate mă refer la iaurt, lapte bătut, sana, chefir, brânză proaspătă și cottage cheese, adică produse care conțin 80-90% apă și sub 10% grăsime. Ele pot fi consumate zilnic și chiar de mai multe ori pe zi, sunt numite alimente de bază și au o valoare calorică redusă. 

Brânzeturile se mănâncă mai rar și în cantitate redusă

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Brânzeturile și cașcavalurile sunt un fel de “esență de lapte” în care se concentrează toți nutrienții (proteine, minerale, vitamine), iar conținutul lor de grăsime depășește 35-40%; brânzeturile se mănâncă mai rar și în cantitate redusă, fiind considerate alimente facultative (pentru plăcerea gustului).

N-ar trebui să treacă nicio zi în care să nu consumăm produse lactate

Prin urmare n-ar trebui să treacă nicio zi în care să nu consumăm produse lactate, brânzeturile în schimb nefiind obligatorii. Și pentru a ne bucura în continuare de brânză fără să exagerăm cu cantitatea, vă sugerez 2 combinații inedite în care brânza este folosită drept “condiment”, cat să dea gust mâncării.

Ambele preparate provin din Franța, țară care pune brânza pe un piedestal

Primul se numește TARTIFLETTE și este un amestec de cartofi fierți, costiță și ceapă, “împănat” din belșug cu brânză. Este o bombă calorică delicioasă, care să mănâncă în sezonul rece și, dacă se poate, în condiții de efort fizic crescut- dacă nu afară, la tăiat de lemne, măcar după o zi de ski.

Al doilea preparat este mai delicat, dar la fel de savuros. Se numește ALIGOT și este un banal piure de cartofi în care, la final, se încorporează o bucată generoasă de brânză- cât să-l facă fin, cremos și irezistibil de gustos.

Obiectivul nu este să ne îndopăm cu produse dietetice

Sper ca sugestiile mele să vă îmbogățească meniul și experiențele gustative, pentru că în final obiectivul nu este să ne îndopăm cu produse dietetice și fără gust, ci să mâncăm puțin și bun. Iar combinația de cartofi și brânză este genială, indiferent ce nume ar purta”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

https://www.instagram.com/p/B8zLN1HJ5zm/