Alimente care iti scad colesterolul instant. Secretul a fost dezvaluit! Sigur nu stiai beneficiile acestor produse.

Colesterolul ridicat în sânge poate fi reglat de aceste aliment. Sănătatea optimă este asociată și cu ceea ce mâncăm.

Menţinerea colesterolului în limite normale este esențială pentru prevenirea unor boli precum sunt accidentul vascular cerebral și ateroscleroză.

Cu ajutorul alimentelor poți să ai un nivel optim al colesterolului. Însă, uneori, medicul îți poate prescrie și tratament medicamentos.

Alimente care iti scad colesterolul: O mulțime de beneficii organismului uman

Citește și: Secretul unei vedete de la Hollywood a fost dezvăluit! Cum își întreține frumusețea Julia Roberts?

Soia este ideală pentru cei care au un nivel crescut al colesterolului în sânge. Mai mult, izoflanonii din soia au efect antioxidant și protejează vasele de sânge. În plus, soia are o mulțime de proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan și magneziu care aduc o mulțime de beneficii organismului uman.

Uleiul de măsline poate să contribuie la reglarea presiunii arteriale

Scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controlează nivelul glucozei în sânge. Astfel, acidul oleic care se regăsește în uleiul de măsline crește colesterolul bun (HDL), transportând colesterolul rău (LDL) spre ficat pentru a fi eliminat. Altfel spus, are loc o diminuare a riscului de infarct.

Consumul de fructe este foarte bun

Acestea pot să te ajute să menții un nivel optim al colesterolului. De ce? Fiindcă ele conțin fibre, vitamine și minerale, dar și antioxidanți care ajută organismul să elimine toxinele.

Legumele contribuie la întărirea sistemului imunitar, contribuie la detoxifierea organismului și scad colesterolul LDL.

Peștele are în compoziție proteine, vitamine și minerale, acizi grași

Ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. Consumul acestuia diminuează riscul de boli cardiovasculare, crește colesterolul bun și scade trigliceridele.

Explicația este aceea că acesta are un conținut bogat de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele solubile reduc absorbția intestinală de zahar și colesterol.

Nucile, migdalele și semințele sunt de asemenea, recomandate de medici pentru scăderea colesterolului, potrivit DoctorulZilei.