Vă prezentăm mai jos produse din alimente care distrug ficatul. Ficatul cântărește 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreaptă a abdomenului, lângă stomac, și e la fel de important pentru organism ca inima și plămânii. Acesta este un adevărat „laborator chimic” și „centru de dezintoxicare”, care „prelucrează” otrăvuri precum alcoolul sau grasimile din organism. In plus, generează proteine, enzime și vitamine fără de care omul nu ar putea trăi.

Rolul principal al ficatului este reprezentat de filtrarea sangelui ce vine din tractul digestiv, inainte de a trece in restul corpului. De asemenea, ficatul detoxifica substantele chimice si metabolizeaza medicamentele.

Citește și: 11 ingrediente periculoase, întâlnite în alimente, pe care le consumi chiar acum

In plus, ficatul produce importante proteine pentru coagularea sangelui si pentru alte functii. Aflați care sunt obiceiurile nesanatoase care distrug ficatul. Produse din alimente care distrug ficatul

Zaharul un produs nociv

Zaharul nu este bun pentru organism, în general, începând cu dantura și terminând cu ficatul. Acesta utilizează un tip de zahar, denumit fructoză, pentru a genera grăsime. O cantitatea prea mare de zahăr rafinat duce la acumularea de grăsime la nivelul acestuia, ce duce la apariția bolilor hepatice.

Monoglutamatul de sodiu un potențator de gust

Este utilizat pentru a potența gustul majorității produselor în industria alimentară, de la chipsuri la băuturi și mezeluri. Unele studii arată că această substanță chimică favorizează acumularea de grăsime și inflamația ficatului, ce duce la boala hepatică non-alcoolică și la cancer de ficat.

Suplimente alimentare din plante

Doar pentru faptul că pe eticheta scrie „natural” nu înseamnă că este și sigur. Un pericol real este reprezentat de kava kava, o plantă ce poate ameliora simptomele menopauzei și ajută la relaxare. Studiile au arătat că aceasta poate încetini funcțiile ficatului, ducând la hepatita și insuficienta hepatică.

Unele țări au interzis această plantă, însă este recomandat să discutați cu medicul înainte de a lua orice tip de supliment alimentar pe baza de plante.

Vitamina A în exces

Vitamina A se întâlnește în ouă, lapte, fructe și legume, în special în cele de culoare roșie, portocalie și galbenă.

Putem întâlni vitamina A și în multe suplimente, mai ales pentru faptul că această îmbunătățește vederea, întărește oasele și sistemul imunitar.

Insă, în doze mari, vitamina A este toxică pentru ficat. Nu este recomandat să luați mai mult de 10.000 unități internaționale de vitamina A pe zi.