Alexandru Arșinel revine pe scenă. Cu umorul său tipic, actorul va face o nouă demonstrație de artist, la festival dedicat romanței, “Crizantema de Aur”. Evenimentul va avea loc pe 17-19 octombrie la Târgoviște, în sala Teatrului “Tony Bulandra”.

Deși are 80 de ani, Alexandru Arșinel revine pe scena muzicală în acest weekend, ca interpret, de dragul longevivului și singurului festival dedicat romanței, “Crizantema de Aur”

Fostul partener de scenă al Stelei Popescu a amuzat generații de români prin sute de scenete umoristice și pelicule memorabile. Arșinel a fost și este un cântăreț bun, îndrăgostit de genul muzical românesc numit romanță.

Citește și:

“Romanţa este un cântec care aparţine românilor. Când sunt între prieteni, la o petrecere, nu se poate ca la sfârşit să nu mă pună să cânt romanţe. Mesajele sunt simple, adevărate, iar melodia are o tentă melodramatică. Romanţa presupune şi o experienţă de viaţă, ca să poţi să filtrezi prin sufletul tău şi prin mintea ta povestea”, a spus pentru Libertatea marele actor.

Activitatea sa artistică în teatrul de revistă precum și cea managerială a fost răsplătită cu numeroase premii, medalii, ordine, însă, în lunga sa carieră, a avut câteva perioade în care s-a dedicat muzicii, lansând mai multe albume cu melodii “retro”, din muzica ușoară, cea latino-americană și romanțe, cărora le-a dedicate un CD intitulat “Parfum de romanță”.

Citește și:

Ajuns la ediția 52, “Crizantema de Aur” se prezintă spectatorilor și telespectatorilor printr-o “gazdă” cu “parfum” aparte în istoria modernă a muzicii românești, Octavian Ursulescu, personalitate charismatică ce revine la pupitrul de prezentator al manifestării pentru a șasea oară și care va fi prezent și prin calitatea de scriitor pe tematică muzicală, martor la evoluția marilor noștri artiști, potrivit Libertatea.

Recent, celebrul actor Alexandru Arșinel a ajuns în stare gravă la spital! Totul s-a întâmplat după o perioadă în care acesta s-a simțit destul de slăbit din punct de vedere al sănătății. După ce a fost externat din spital, actorul a făcut primele declarații, la tv,

Citește și:

„La vârsta asta ai zile și bune și rele. Trebuie să fentez cât pot. Am momente. Am avut un puseu de tensiune scăzut, am avut tensiune mică și cu o seară înainte și am luat o pastilă. Am avut o eliminare de potasiu, de săruri, m-a luat o amețeală pe care n-am avut-o în viața mea. Am avut noroc că s-a întâmplat în spital, eram cu soția mea la recuperare. Nu recunoșteam pe nimeni din jur. Le-am zis că am senzația că nu mai pot sta pe picioare”, a declarat artistul.