Trafic îngreunat în vamă. Timpii de aşteptare în Vama Albiţa au crescut în ultimele zile. Deşi la graniţa de est există şase puncte de trecere a frontierei, vama Albiţa rămâne cea mai folosită, mai ales în această perioadă când cetăţenii din Republica Moldova se întorc acasă din ţările unde lucrează sau vin în România pentru sărbătorile de iarnă.

Numărul tot mai mare de persoane care tranzitează în această perioadă Vama Albița a făcut ca timpii de așteptare să crească. De pildă, noaptea trecută durata medie a fost de peste 30 de minute până spre miezul nopții, în condițiile în care, conform datelor existente, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de pe granița de est este Albița.

Citește și: Ce se intampla cu romanii care vin din Italia: "Le e frica ca avem virusul"

Autoritățile recomandă cetățenilor care trec în Republica Moldova sau vin în România să folosească toate punctele de frontieră deschise la granița de est, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor din cauza unui număr mare de călători într-un timp foarte scurt. La frontiera româno-moldoveană, de pildă, sunt șase astfel de puncte de trecere a frontierei cu specific rutier.