Alertă la Vatican! Sfântul părinte Papa Francisc a început războiul cu marii giganți ai lumii. Ce legătură are pornografia?

Alertă la Vatican! „Vrem să interzicem de pe fața pământului violența și orice formă de abuz asupra minorilor”, este marea dorință a lui Papa Francisc de la marile companii de profil. El îi roagă pe marii giganți ai lumii să-și asume un reînnoit angajament în combaterea acestei drame, potrivit evz.ro.

„Cauza protecției minorilor în spațiul digital. Trebuie să ne găsească uniți ca mărturisitori ai iubirii lui Dumnezeu față de orice persoană, începând de la cei mai mici și lipsiți de apărare, pentru a face să crească în toți, în orice parte a lumii și în orice confesiune religioasă, atenția, îngrijirea și conștientizarea. Vrem să interzicem de pe fața pământului violența și orice formă de abuz asupra minorilor. Să-i privim în ochi: sunt fiicele voastre și fiii voștri, trebuie să-i iubim ca pe niște capodopere și fii ai lui Dumnezeu. Ei au dreptul la o viață bună, iar noi avem obligația de a face tot posibilul să o aibă”, a spus Papa Francisc la conferința internațională despre demnitatea minorilor în spațiul digital.

Citește și:

Papa Francisc,  cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, a amintit și de încurajarea adresată în urmă cu doi ani participanților la congresul „Child Dignity in the Digital World”.  Congresul de atunci avea în vedere unificării eforturilor ”pentru a înfrunta chestiunea protecției eficace a demnității minorilor în lumea digitală, pentru că o problemă atât de complexă cere colaborarea tuturor: oameni de știință și tehnicieni, întreprinzători și operatori economici, legiuitori, politicieni și responsabili de securitate, educatori și psihologi și, nu în cele din urmă, lideri religioși și morali”.

Citește și:

În același timp, Papa Francisc a reluat, „Biserica catolică, în ultimele decenii, în urma experiențelor dramatice trăite în trupul său, a ajuns la o vie conștientizare cu privire la gravitatea abuzurilor sexuale asupra minorilor și a consecințelor lor, la suferințele pe care le provoacă, la urgența de a însănătoși rănile, de a contrasta cu cea mai mare determinare aceste crime și de a dezvolta o prevenire eficace. De aceea, se simte obligată să privească înainte cu clarviziune”.