Ministrul Educației a făcut anunțul. E un lucru bun pe care vrea să-l facă. Dar o va face fără tam-tam. Fără să anunțe în prealabil.

Așa cum a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune PRO TV, ministrul Educației, Monica Anisie, vrea să meargă prin școlile din România.

Va merge însă în vizite neanunțate. Primele școli pe care vrea să le viziteze sunt cele din sudul țării. Mai multe amănunte nu a dat oficialul.

„Fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul”, a spus ministrul.

Practic, va lua la pas țara și va vizita școli din câte două sau trei județe, în fiecare săptămână.

Citește și:

Ce vrea să spună în fapt ministrul, prin acest vizite, e că nu vor fi inspecții, ca să caute nod în papură celor din școli.

Oficialul are de gând să stea de vorbă cu profesorii, să afle ce gândesc despre sistemul de învățământ.
”O să încerc să dezvolt în cadrul Ministerului Educației întâlniri cu profesorii, la firul ierbii.
Îmi propun să merg și să discut cu profesorii având alături și specialiștii din domeniul științelor educației”, a spus ministrul.

Acesta e un lucru bun pe care îl faceți, doamnă ministru. În școlile din România sunt profesori foarte competenți, și mai ales oameni cu viziune, care ar putea oricând să scrie un program de guvernare pe Educație, despre reformarea acestui domeniu. Merită deci să-i ascultați!