Alertă în Costa Rica! Ce se întâmplă acum cu Alina Bica? Jurnaliştii de la Rise Project au anunțat pe Facebook că Alina Mihaela Bica, fosta procuror-șef al DIICOT, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare, nu se mai află în Costa Rica din luna iulie.

Alertă în Costa Rica!

„Fugara Alina Bica a plecat de mult din Costa Rica. Registrul de intrări – ieșiri arată că aceasta a părăsit țara central americană unde își găsise refugiu pe 5 iulie acest an.

În total, fosta șefă a DIICOT a petrecut 19 luni pe meleaguri costaricane în compania Elenei Udrea, a soțului său și a asociaților locali.

Citește și: Dosarul tinerilor germani tinuti in sclavie. 14 persoane au fost trimise in judecata!

A fost un periplu plin de suspans care a culminat cu arestarea din octombrie anul trecut, când ambele, Bica și Udrea, au fost reținute de Interpol în San Jose, capitala Costa Rica.

Bica este condamnată definitiv pentru că, în timp ce conducea DIICOT, a încercat să obțină o sentință cu suspendare pentru Ovidiu Tender, afacerist care a ajuns însă în cele din urmă după gratii.

Acesta și-a derulat cea mai mare parte a afacerilor în România și pe continentul african însă și în Cuba, țară aflată în proximitatea Costa Rica”, au scris jurnaliştii Rise Project pe Facebook.

Autoritățile locale au confirmat în luna iulie plecarea ei şi a Elenei Udrea din Costa Rica: “Ele au părăsit țara vineri, respectiv sâmbătă (5, respectiv 6 iulie – n.r.)”, a declarat Victor Barrantes, viceministrul de Interne din Costa Rica, pe 9 iulie, pentru Antena 3.

Victor Barrantes a menționat că cererile de azil în Costa Rica trebuie să notifice autoritățile de imigrare în cazul în care părăsesc țara, în caz contrar procedura de acordare a azilului trebuind să fie luată de la capăt. Mai mult, în cazul în care se întorc în țara de origine pierd automat statutul de solicitanți de azil.

Reamintim că fostă şefă a DIICOT a fost dată în urmărire internațională, miercuri, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Fotografia ei a fost postată miercuri pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea “persoane urmărite”.