Alertă generală! O pacientă suspectă că ar fi fost infectată cu coronavirus a fugit din spital!

Imediat după ce i-au fost recoltate analizele medicale de sânge, o femeie din Austria, suspectă că ar fi fost infectată cu coronavirus, în vârstă de 31 de ani, a fugit din spital. În acest sens, autoritățile sanitare au intrat în alertă.

Femeia a părăsit clinica universitară din orașul Salzburg, Uniklinikum, însă la scurt timp a fost găsită de polițiști în locuința sa din apropierea orașului, potrivit unui purtător de cuvânt al orașului Salzburg.

Autoritățile au menționat că nu este deocamdată clar motivul pentru care femeia a fugit din spital.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Femeia a fost dusă sub escorta poliției înapoi la spital și apoi interogată. De asemenea, sunt așteptate rezultatele analizelor pentru temutul virus.

Până în acest moment, în Austria există șapte suspecți de coronavirus.  Persoane care s-au întors din China la începutul lunii februarie. Aceștia au stat în carantină la Centrul de Igienă din Viena. analizele nu au confirmat prezența virusului mortal, potrivit CNN.

Coronavirusul – denumit tehnic 2019-nCoV – a fost detectat în China, la sfârșitul lunii decembrie, în provincia Hubei, epicentrul focarului fiind orașul Wuhan, plasat în carantină.

Cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost semnalate în 27 de țări. Circa 600 de persoane au murit deja din cauza acestui virus, majoritatea dintre ei în China, țară în care au fost raportate peste 25.000 de îmbolnăviri.