Alertă de coronavirus în București. Au fost confirmate încă opt cazuri de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti, cu puţin timp în urmă: trei sunt în legatură cu cazul Gerota, un contact al primului infectat din capitală şi patru sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie.

Alertă de coronavirus în București: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 25

Numărul persoanelor infectate a ajuns astfel la 25, a anunţat Grupul de Comnicare Strategică. În cazul bărbatului de la Spitalul ‘Dimitrie Gerota’ din capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus după ce s-a prezentat la spital cu o altă simptomatologie, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a anunţat că a fost deschis un dosar penal.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

„Am discutat cu directorul spitalului, care neagă existența acelui mesaj, de altfel, nici nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie, având în vedere că testul cu privire la pacientul respectiv a fost confirmat în seara de 9 martie. Având în vedere situația creată, la nivelul Poliției Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date și informații false, infracțiunea prevăzută și pedepsită de articolul 404 din Cod Penal!, a spus Bogdan Despescu.

Secretarul de stat a mai precizat că informarea publică despre acest caz a fost făcută în conferinţa de presă de seara trecuta, iar la nivelul ministerului, informaţia a ajuns cu puţin timp înainte.