Alarmant! Unde ar putea duce conflictul dintre Iran și SUA! În emisiunea “Agenda globală”, realizatoarea Simina Botar a adus în discuție conflictul dintre Iran și SUA.

Alarmant! Unde ar putea duce conflictul dintre Iran și SUA. Realizatoarea TV spune că trei state semnatare ale acordului nuclear cu Iranul – Franța, Germania și Marea Britanie – au activat mecanismul de soluționare a disputei cu Iranul pentru decizia acestuia de a nu mai respecta angajamentele sale de limitare a îmbogățirii uraniului.

Alarmant! Unde ar putea duce conflictul dintre Iran și SUA: 60 de zile pentru depășirea divergențelor

Citește și: Donald Trump rescrie istoria dacă îi iese planul. Breaking news mondial

Mecanismul prevede 60 de zile pentru depășirea divergențelor, dacă nu intervine o revenire la acord, se impun din nou sancțiuni împotriva Iranului. Teheranul a răspuns cu amenințare.

În acest sens, președintele Rohani a spus: „Astăzi, soldatul american este în pericol. Mâine, soldatul european ar putea fi în pericol”.

Iranul amenință cu rachete depozitate în baze subterane, vizate fiind bazele americane, militarii americani și aliații SUA din regiune.

Corespondentul din Ierusalim, reporterul  Dragoș Ciocârlan, a spus că Iranul a publicat imagini ale unui depozit subteran cu sute de rachete, denumit ‘orașul cu rachete’.

Potrivit Radio Farda, două din cele 15 rachete trase asupra bazelor din Irak în care sunt trupe americane, au căzut în teritoriul Republicii islamice. Un comandant al gărzilor Revoluției islamice a afirmat că depozitele iraniene sunt dispersate în țară și s-ar afla la o adâncime de 500 m.

Ali Hajizadeh mai spus că, în ultimii șase ani, au fost construite adevărate orașe subterane în care sunt depozitate rachete care folosesc combustibil solid și rachete balistice cu rază medie. Recentul conflict dintre Iran și Statele Unite, declanșat de lichidarea generalului iranian Soleimani, ar putea avea noi evoluții care să ducă la un conflict regional. Generalii iranieni au amenințat cu ceea ce ei au numit “un adevărat tsunami asupra bazelor americane din regiune”.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că se oferă recompense celor care se apropie de președintele american. Dezvăluirea rețelei subterane de depozite cu rachete a intervenit după ce Franța, Marea Britanie și Germania au declanșat mecanismul pentru reglarea diferendelor din acordul nuclear. Cele trei țări nu se vor alătura campaniei pentru aplicarea presiunilor asupra regimului de la Teheren și speră că Iranul va reveni la angajamentele sale asumate în acordul din 2015.

Iranul ar putea să dezvolte o bombă nucleară peste un an

Serviciile militare israeliene de informații estimează că Iranul ar putea să dezvolte o bombă nucleară peste un an. Săptămâna trecută, Teheranul a amenințat Grecia dacă se alătură coaliţiei Statelor Unite, în urma declarației premierului Kyriakos Mitsotakis, care a spus că țara sa își va susține aliații în momente dificile.

Teheranul a amenințat că orice baza americană va fi considerată un act ostil și Iranul își rezervă dreptul de a răspunde decisiv.