evzmonden.ro Web analytics

Ajutor, m-a înşelat! Ce fac acum? Când e cazul să ierţi şi când e timpul să-ţi vezi de viaţă

Ajutor, m-a înşelat! Ce fac acum? Când e cazul să ierţi şi când e timpul să-ţi vezi de viaţă
Ajutor, m-a înşelat! Ce fac acum? Când e cazul să ierţi şi când e timpul să-ţi vezi de viaţă

Norocoşi sunt cei care îşi trăiesc întreaga viaţă fără a cunoaşte acest sentiment. Cercetătorii de la o clinică din Los Angeles susţin că una dintre cele mai mari dureri sufleteşti este aceea de a fi înşelat. Dar, bineînţeles, nu ne trebuia un expert să ne spună ceea ce noi ştim deja. Şi, acum că eşti în faţa faptului împlinit ce rămâne de făcut? Care este răspunsul la sutele tale de întrebări? Îi mai dai o şansă? Va trece vreodată durerea?

 

Începutul sfârşitului

Dacă vezi schimbări pronunţate în comportamentul partenerului tău şi te duci deja cu gândul la o a treia roată la căruţă, atunci momentul fatidic, cel în care temerile devin realitate, nu te va afecta la fel de puternic ca şi în cazul în care nu ai avut nicio bănuială. Dar asta nu înseamnă că trebuie să trăieşti constant cu garda ridicată, nu cumva să te ia prin surprindere. Nu toţi oamenii se pot mula după formula bigamiei. Şi tot aşa, nu toţi oamenii au voinţa de a trece peste o asemenea decepţie. Iată câteva repere utile, pentru a-ţi da seama dacă îţi poţi ierta partenerul infidel sau dacă e necesar să-ţi separi drumul de al său.

 

Motive PRO “voi”

 

Legăturile

Când doi oameni clădesc de-a lungul timpului un mediu familial, e greu să-i separi. O casă pentru care aţi muncit amândoi, un credit bancar pe care îl achitaţi împreună, toate aceste legături nu pot fi rupte uşor. De un copil nici nu se poate discuta. Acesta are dreptul să crească alături de ambii părinţi, chiar dacă unul dintre ei a avut un moment de slăbiciune.

Sentimentele

Pentru a da o a doua şansă cuiva trebuie, în primul rând, să-ţi acorzi o şansă ţie. Analizează-te şi dă-i o notă orgoliului tău. Cu cât e mai mică, cu atât vei suferi mai puţin. Cei cu un orgoliu puternic sfârşesc în multe situaţii, cel mai rău, cu suferinţe adânci şi regrete. Gândeşte la rece dacă poţi lua acest fapt ca atare, adică o aventură nesemnificativă, sau, dacă te va bântui gelozia  şi nesiguranţa, în fiecare zi de acum încolo. Psihologii spun însă că, în majoritatea cazurilor, totul se iartă şi se uită – chiar dacă cei doi parteneri rămân sau nu împreună.

 

Argumentele “Contra”

 

Aceeaşi monedă

Pentru a ştii exact cu ce te lupţi trebuie ca partenerul tău să te lămurească în privinţa escapadei. Contează foarte mult decât timp se petrecea şi de câte ori te-a minţit. Astfel, îţi vei da seama dacă îi poţi “mirosii” minciunile pe viitor, în cazul în care aşa ceva s-ar repeta. Mai mult, dacă vrei să-i testezi iubirea, anunţă-l clar că din momentul descoperirii ai găsit pe altcineva. Cu cât reacţia lui e mai “disperată”, înseamnă că el chiar regretă gestul. Oferă-i o porţie din propriul medicament. Asta îţi va da o idee măcar, dacă ai cu cine continua.

 

Mini-partea pozitivă

E foarte greu să gusti din amara trădare, dar există şi o mini-parte pozitivă: comportamentul total schimbat. Oferă-i o perioadă de tatonare, în care să te răsfeţe cu tot ceea ce ţi-ai dorit şi nu ţi-a oferit până acum. Cu cât îşi menţine mai mult această atitudine, cu atât va fi mai bine pentru tine. Dacă jumătatea ta alege, însă, să stea cu mâinile în sân… Fă-i cu mâna şi aruncă-i hainele pe geam!


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X