Află şi tu cum se face ciocolata!

Află şi tu cum se face ciocolata!
Află şi tu cum se face ciocolata!
Autor:

De la arborele de cacao şi până la râvnitul deliciu e cale foarte lungă. Vezi cum se face ciocolata, ce conţine ea, şi cum arată bobul de cacao.

”Ciocolata este poate cel mai misterios și mai complicat apliment de pe pământ. Produc ciocolata de la zero, iar din momentul în care primesc boabele de cacao și până obțin tableta de ciocolată durează cinci – șase zile”, spune  Claudia Pațachia-Sultănoiu, fondatoarea Thea’s Chocolate, invitată la emisiunea online de business, CapitalPlay.

La crearea ciocolatei folosește puține ingrediente, dar întreg procesul de producție presupune multă muncă. Sortarea, coacerea, spargerea, separarea cojilor de miez, măcinarea, agitarea, amestecarea, temperarea, turnarea ciocolatei în forme, răcirea, ambalarea – toate aceste activităti au loc în micul ei atelier, iar majoritatea lor sunt executate manual. Thea’s Chocolate este, deocamdată, singura firmă din România care produce ciocolată de băut, natural, cu 100% cacao, creată doar din boabe de cacao fină.

Claudia Pațachia-Sultănoiu a vorbit, la Capital Play, despre afacerea ei cu ciocolată artizanală, în care a investit până acum 37.000 de euro, dar și despre cât de greu este sa fii mic antreprenor în România. Interviul integral îl găsiți aici: https://www.capital.ro/500550.html

(Ileana Ilie)

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X