Politicianul liberal a scris pe propria pagină de socializare un mesaj adresat colegului de partid, Florin Cîțu. După ce Cîțu a spus zilele trecute că bugetarii trebuie să accepte să lucreze pe bani mai puțini.

Cîțu mai spusese și că bugetarii au salarii duble față de cele de la stat și că ar trebui să se renunțe la sporurile acordate angajaților statului, precum vouchere de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Adriana Saftoiu s-a adresat lui Cîțu, mai ales că aceasta este parlamentar, mai precis liderul senatorilor liberali.

Ca atare, i-a reamintit lui Florin Cîțu de puzderia de avantaje materiale pe care le au parlamentarii, de la salarii până la diurne, punând la socoteală și timpul liber uriaș pe care aleșii neamului și-l fac singuri, zicând că sunt plecați ”în teritoriu”, când în fapt își fac veacul cine știe pe unde.

Citește și: Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va acorda o sumă imensă pentru lupta cu noul virus apărut în China

Dar iată în continuare ce a scris Adriana Săftoiu pe propria pagină de Facebook :

”Dragă Florin,

Sunt de acord cu tine să mai tăiem de la bugetari. Dar moralmente e obligatoriu să începem cu noi, ca să fie un demers credibil şi să funcţioneze.

De la faptul că majoritatea zdrobitoare a parlamentarilor nu lucrează mai mult de trei zile pe săptămână, pretextând că în restul timpului sunt “în teritoriu”.

Să fim serioşi. Primii care ştiu că nu fac nimic în teritoriu sunt chiar electorii.

Apoi tot felul de călătorii în străinătate, fără altă finalitate decât plăcerea plimbării, deconturi aberante.

Ar trebui, zic, să începem cu o listă de cheltuieli inutile ale bugetarilor parlamentari şi abia apoi să ne apucăm de ceilalţi bugetari, cu metodă, cu argumente, pe categorii.

Ce spui?”, a încheiat Adriana Săftoiu.

Așteptăm, dacă va veni, replica lui Florin Cîțu pentru colega sa de partid.