Adrian Nastase a fost aspru criticat! Iata reactia sa dupa ce a fost acuzat ca s-ar fi comparat cu Iulia Maniu.

„Dintre toate aspectele pe care le-am menționat în articolul meu despre retragerea decorației de către Iohannis – meschinărie, ipocrizie, subiectivism politic, intervalul de timp scurs de la condamnare (3 mandate de președinți), sau de la decorare (17 ani), ineleganță invitare la recepție, urmată, la două zile, de anunțarea retragerii decorației, inconsecvență (unora dintre cei condamnați NU le-a retras decorația), etc. ei bine, nici unul nu a meritat comentat. Singurul lor comentariu (…) a fost să repete că m-am comparat cu Maniu.

Iată textul meu:

Citește și: Sotia lui Andrei Duban, surprinsa in bratele altui barbat: "O minte perversa"

„Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa.

Încercarea de a rescrie trecutul a fost descrisă de Orwell și a fost practicată de regimurile totalitare. Nu pentru o lungă perioadă…”

Pentru cei cu un coeficient minim de inteligență, era clar că subliniam pericolul de a se crea precedente, sub acest aspect, prin luarea unor decizii cu semnificație politică la schimbările de regim politic sau după diverse runde de alegeri”, a scris Adrian Nastase pe blogul sau.

„În ceea ce privește o comparație cu Maniu, nici nu se pune problema. Am trăit în alte perioade istorice. E de notorietate faptul că eu nu am participat la Adunarea de la Alba Iulia și nici nu am lucrat, așa cum s-a afirmat despre Maniu, spre exemplu, cu serviciile secrete britanice (deși, se pare, că asta nu a reușit să influențeze prea mult „manuscrisul” înțelegerii dintre Churchill și Stalin în privința României)…

Sper să nu enervez din nou!”, a adaugat Adrian Nastase pe blog.