Se vorbește deja de ceva timp despre anticipatele care ar putea avea loc în primele luni ale anului viitor.

Numai că de la planuri și până la fapte e drum lung. O spune chiar deputatul Remus Borza.

Acesta a făcut o amplă analiză asupra situației actuale din Parlament. Ce partide nu vor anticipate. Și mai ales care sunt cele mai noi mișcări ale aleșilor neamului, de la un partid la altul, încât tabăra celor care se opun anticipatelor e tot mai numeroasă.

Declarațiile au fost făcute pentru portalul www.dcnews.ro, la emisiunea ”Borza Analytica”.

„Din ce în ce mai mulți parlamentari, fug ca dracu’ de tămâie de anticipate.

Citește și: O noua despartire SOC! Si-au spus ADIO dupa 10 ani de RELATIE. Motivele separarii sunt inca necunoscute!

E clar că PSD nu vrea. E clar că nici Pro România nu vrea, după dezertarea a șapte parlamentari în frunte cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Parlamentarii care mai rămân în partidul lui Ponta se vor întoarce la PSD, mai ales că s-au creat premise favorabile după venirea la butoane a lui Marcel Ciolacu, un apropiat al lui Mihai Tudose și Victor Ponta.

În orice caz, Ponta rămâne cu vreo 20 de voturi. Adunate cu cele 200 ale PSD, sunt 220 de voturi. Mai punem 30 de la UDMR, formațiune care a anunțat public că nu susține anticipatele. Mai sunt încă vreo 50 de parlamentari de la PMP și ALDE, care nu vor vota pentru anticipate, câtă vreme partidele din care fac parte sunt la limita sau chiar sub limita pragului de 5%.

Nici USR nu se simte prea bine după șocul de la prezidențiale. Aproape nimeni nu mai vrea anticipate”, a spus deputatul Remus Borza.

Politicianul a mai spus că tema anticipatelor a fost mai degrabă una legată de campania electorală, și că în acest moment nici premierul Ludovic Orban nu mai marșează pe această idee.

„Prin urmare, până în decembrie 2020, suntem ținuți de votul din 2016. Atunci, a rezultat următoarea configurație în Parlament: 46% PSD, 20% PNL, 10% USR, 5,6% ALDE, 5% PMP, 5% UDMR”, este concluzia deputatului.