Adevarul din spatele ceaiurilor pentru slabit! Un nutritionist celebru spulbera toate miturile: “In realitate…”

Lily Soutter, a vorbit pentru Express despre adevărul din spatele ceaiurilor de detoxifiere sau slăbire, avertizând că nutriţioniştii ar trebui să se ferească de astfel de produse.

„Ceaiurile pentru pierderea în greutate, pentru obţinerea unui „abdomenul plat” au foarte mare căutare la celebrități devenind o modă la nivel mondial. Această gamă de ceaiuri din plante susțin că stimulează metabolismul, vă curăță tractul digestiv și reduce balonarea. Mai mult,  aceste companii se bazează pe mesajul că ceaiul lor vă va ajuta să aveţi burta plată. Dar nu este chiar aşa”.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Lily Soutter a dezvăluit că majoritatea ceaiurilor conțin un ingredient numit Senna.

Senna acționează cu adevărat şi ar putea fi motivul pierderii în greutate, cu toate acestea, poate duce și la alte probleme grave de sănătate.

Nu numai că nu există dovezi concludente pentru a susține că este benefic deoarece este utilizat în ceaiuri și acționează ca laxativ,dar Senna poate irita mucoasa stomacului, poate provoca crampe și diaree. Pentru cei care suferă de IBS, Senna poate crea complicaţii. Dacă aceste ceaiuri sunt consumate în cantități mari, pot duce chiar la o întrerupere a echilibrului electrolitului corpului, care poate provoca probleme cardiace pe termen lung”.

„În realitate, ceaiurile care conţin Senna cresc activităţile intestinale, ceea ce poate lăsa oamenii să se simtă slăbiţi și să aibă stomacul mai plat pe termen scurt, dar nu are absolut niciun impact asupra pierderii de grăsime aşa cum se crede”.

Lily i-a sfătuit pe cei care recomandă aceste diete să se lipească de ele, spunând: „Urmând o dietă sănătoasă echilibrată și creșterea exercițiilor fizice ne poate pune într-un deficit real de calorii, care va fi esențial pentru pierderea în greutate de durată”.