Adevărul despre PASTA de MĂSLINE. Un nutriționist celebru aruncă bomba! Te va face să…

Adevărul despre PASTA de MĂSLINE. Cremoasă și aromată, această pastă tartinabilă de măsline este foarte gustoasă și foarte sănătoasă. Medicul Mihaela Bilic spune că pasta de măsline, indiferent că e cumpărată sau preparată în casă, este plină de apă și nu îngrașă. Caloriile sunt diluate iar aspectul este atrăgător, o poți întinde pe pâine sau o poți foloși ca topping în salate sau pentru bastonașele de legume proaspete.

Adevărul despre PASTA de MĂSLINE

„Pastă de măsline tricolore
Faptul că măslinele sunt sănătoase, nu mai are nevoie de niciun argument. Renumitul acid gras esențial Omega 9 le poartă numele-acid oleic. Tot ele stau la baza multlăudatului ulei de măsline, plin de grăsimi mono-și poli-nesaturate…dar și de calorii😳 Orice lingură de ulei, indiferent de tip, are 100 calorii. Așa că trebuie să fim zgârciți la cantitate.
O variantă la fel de sănătoasă, doar că mai gustoasă și mult mai consistentă ca formă, o reprezintă pasta de măsline, indiferent că e cumpărată sau preparată în casă. Fiind plină de apă, caloriile sunt diluate iar aspectul este atrăgător, o poți întinde pe pâine sau o poți foloși ca topping în salate sau pentru bastonașele de legume proaspete.
Nu conține conservanți, are o aromă intensă de măsline proaspăt zdrobite și dă culoare și gust oricărui preparat, de la pește și legume, la brânză și carne. Încercați și vă veți convinge”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Citește și:

Într-o postare recentă, Mihaela Bilic a oferit o altă rețeta pentru salata de vinete dietetica:

„Cu toții iubim salata de vinete, însă ce te faci cu numărul de calorii? Pentru că salata de vinete devine, din cauza uleiului, un fel de maioneză. Și dacă socotiți pentru fiecare lingură de ulei 100 calorii, o să vă stea în gât. Soluția vine din bucătăria libaneză și se numește tahini, adică pastă de susan. Semințele de susan sunt măcinate, rezultând o pastă cu gust de halva de floarea soarelui și tot cu 100 cal/lingură. Doar că ea are o proprietate uluitoare: conține multe fibre, deci sporește și se albește la contactul cu apă.

Citește și:

Iată rețeta de salată de vinete dietetică – cu o singură lingură de tahini. Se amestecă 1 lingură tahini cu 4 linguri de apă, iar pasta rezultată se amestecă cu vinetele gata coapte și tocate. Abracadabra, nu mai e nevoie de mult mestecat, vinetele se albesc de parcă ai fi pus maioneză, le ia toată iuțeala și gustul e minunat.

Plus că e atât de săracă în calorii, încât îți lasă loc și de o mână de chipsuri crocante. Din porumb, bineînțeles, ca să fie și fără gluten”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.