Nicolae si Elena Ceausescu au condus zeci de ani Romania! Daca Revolutia nu s-ar fi declansat, mai multi experti ai comunismului romanesc sustin ca la conducerea tarii ar fi urmat Nicu Ceausescu, fiul preferat al dictatorilor.

Despre Nicusor s-au spus si s-au scris sute de pagini, in care fiul cuplului Nicolae şi Elena Ceausescu a fost descris in toate felurile. De la petrecerile de pomină si femeile frumoase care i-au trecut prin pat, pana  la scandalurile pe care Nicusor le-ar fi declansat atunci cand ducea prea mult paharul la gura. Acestea sunt intamplari confirmate de anumite persoane, insa infirmate de prietenii apropiati.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

Cei care l-au cunoscut pe Nicu povestesc ca era un barbat timid, insa foarte manierat. Un lucru este ca lui Nicu i-a placut foarte mult bautura, mai ales dupa moartea tragica a parintilor lui, care au fost condamnati la moarte pe 25 decembrie 1989, chiar in ziua de Craciun, si au fost executati intr-o unitate militara din Targoviste.

Imediat dupa Revolutie, viata lui Nicusor a luat o intorsatura dramatica, iar alcoolul i-a devenit cel mai „bun prieten”. Pe 25 septembrie 1995 avea sa moara la Viena din cauza unei ciroze agresive.

Cu doar cateva zile inainte să moara, pe 13 septembrie 1995, Nicu a fost fotografiat la o petrecere unde a fost insotit de cativa prieteni, iar potrivit acestora, fotografia de la petrecerea respectiva ar fi ultima poza cu Nicusor in viata.

Dupa ce petrecerea a luat sfarsit, la doar cateva zile, Nicu a fost dus la Viena, acolo unde si-a gasit sfarsitul. Trupul sau neinsufletit a fost adus in Romania cu ajutorul financiar al lui George Copos.

De-a lungul timpului, Serghei Mizil, unul dintre cei mai buni prieteni al lui Nicu Ceausescu, a oferit dezvaluiri tulburatoare despre bunul sau prieten, ba chiar a facut lumina in acest caz.

“Nicu se comporta foarte dificil, după ce a pierdut totul: părinții au murit, a făcut închisoare, avea o viață neîmplinită, asa se simțea.

A început să bea pe ascuns, ținea băutura și în baie, ca să nu-l vadă cineva. S-a discutat la acea vreme că Dana, împreună cu serviciile secrete, i-ar fi dat multă băutură, ca să-l omoare.

O idioțenie! Ea l-a iubit enorm, astea sunt legende, chiar i-a fost alături! Nu doar la bine, ci și la rău. Am văzut cu ochii mei cât de multe suporta la el”, le-a spus Mizil celor de la Cancan, in urma cu ceva timp.

Mai mult decat atat, Serghei Mizil sustine ca au fost multi care si-au dorit sa il ajute pe Nicu Ceausescu, insa afectiunea de la ficat i-a adus sfarsitul.

“Au fost mulți care au încercat să-l salveze pe Nicu Ceaușescu din decadență, cum ar fi Lucescu, Gino Iorgulescu sau Copos, însă degeaba. Tot de ficat a murit!”, spunea Serghei Mizil.