Adevarul despre moartea Cristinei Topescu! Medicul Tudor Ciuhodaru sustine ca numarul cazurilor de infarct a crescut la tineri. Simptomele pot fi confundate cele ale unui atac de panica.

Legistii au tras concluzia ca inima Cristinei Topescu avea un strat de grasime intre muschi, iar din cauza aceasta ar fi putut suferi un infarct, sustine Romania TV.

Tudor Ciuhodaru a intervenit telefonic in cadrul postului de televiziune mai sus mentionat, unde a explicat aceasta patologie.

”Înțeleg că a fost vorba de artero-scleroză coronariană. Să spunem lucrurilor pe nume. Infarctul miocardic, considerat în trecut apanajul bărbaților, este tot mai frecvent și la femei, iar vârsta nu mai e un factor de siguranță. A crescut de trei ori numărul de cazuri la tineri și tinere și avem pacienți chiar și de 30-35 de ani, iar riscul de infarct este adesea subestimat. Simptomele sunt neglijate sau etichetate drept atacuri de panică, iar mai ales doamnele și domnișoarele au tendința de a neglija aceste dureri ce apar la nivelul inimii. La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct”, a susținut Tudor Ciuhodaru.

Cum recunoașteți infarctul miocardic

Citește și: Cancerul de san. Cum poate fi depistat daca NU avem simptome

”Acea durere precordială clasică, cu durere toracică intensă cu caracter de constricție, presiune, arsură, greutate, durere ce iradiază și în umărul și brațul stâng și care durează mai mult de câteva minute. Lipsa de aer, senzația de sufocație, Grețuri, vărsături, care pot indica un infarct inferior”, a adaugat Tudor Ciuhodaru la Romania TV.