Adevarul despre Coronavirus! Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că acest tip de virus poate suferi mutații.

Până la ora actuală, România nu are cazuri confirmate de coronavirus. Autoritățile sfătuiesc populația să nu intre în panică. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a afirmat că acest tip de virus poate suferi mutații.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice! Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Adevarul despre Coronavirus: Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare

Citește și: Informația momentului pentru români! Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului în Romțnia: „În perioada Paștelui...”

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verifică dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Raed Arafat.