Adevarul despre cafea! Specialistii spulbera toate miturile. Acestea sunt informatiile care schimba tot ce stiai despre licoarea minune cu care iti incepi ziua.

Considerată o băutură revigorantă, cafeaua are multe efecte pentru sănătate. Efectele cafelei pentru sănătate sunt în general puţin cunoscute de publicul larg.

Vorbind despre efectele cafelei, este esenţial să se cunoască substanţele chimice pe care le conţine şi actiunile sale asupra organismului uman. Este vorba în particular despre cofeina, principalul său compus.

Influenteaza cofeina calitatea somnului?

Absorbita într-o manieră rapidă şi completă de organism după 45 de minute, cafeaua îşi atinge vârful de acţiune între un sfert de oră şi 2 ore după ingerare.

Citește și: Alimente care nu trebuie mancate seara! Nutritionist: Va rog sa retineti!

Un studiu realizat de Universitatea Atlantic din Florida (Statele Unite) în colaborare cu Harvard Medical School, efectuat pe 785 de persoane a arătat că, consumul de cafea înainte de culcare nu influențează calitatea somnului.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre nicotină şi alcool

Subiecţii studiului au participat la un studiu timp de 5.164 zile și nopți, ținând cont de cantitatea de cafea, alcool și nicotină pe care le-au consumat în această perioadă.

Au fost folosiți senzori pentru încheietura mâinii, care au putut înregistra durata de somn a participanților, precum și eficiența și viteza cu care acești oameni s-au trezit.

Apoi, consumul lor de substanțe menționate a fost comparat cu rezultatele acestui test pentru a obține concluzii.

Adevarul despre cafea: Cofeina nu a generat modificări ale stării de somn

Conform studiului, nicotina și alcoolul afectează somnul. În schimb, cofeina nu a generat modificări ale stării de somn a acestor persoane, potrivit dcnews.ro