Actorul român care joacă cu Hugh Jackma în serialul Van Helsing! Actorul Canadian de origine româna Raresh DiMofte, cunoscut din seriale precum Wu Assassins, The Man in The High Castle, The Crossing și scurt metraje premiate internaţional ca Polymorphia și Kingspin,  se alătură distribuţiei serialului Van Helsing pentru ultimul sezon, din care câteva episode vor fi filmate în această primăvară în Europa. Ultimul sezon al serialului va fi difuzat pe canalul SyFy.

Actorul român care joacă cu Hugh Jackma în serialul Van Helsing. Raresh DiMofte, nominalizat la Jessie Richardson Awards pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar

Citește și: Lovitură cruntă pentru o cunoscută actriță. A fost pusă pe liber de Pro TV

Acţiunea din Van Helsing se desfășoară într-un viitor post-apocaliptic. Kelly Overton (True Blood, The Ring 2) o joacă pe Vanessa Van Helsing, o rudă îndepărtată a faimosului vânător de vampiri Abraham Van Helsing, care se trezește dintr-o comă de trei ani într-o lume post-apocaliptică după eruperea vulcanului Yellowstone Caldera care a acoperit lumea în cenușă, blocând lumina soarelui și oferind vampirilor oportunitatea de a cuceri omenirea. Vanessa Van Helsing este ultima speranţă pentru oameni datorită sângelui unic din venele ei care are abilitatea de a re-transforma vampirii în oameni. Raresh DiMofte îl joacă pe Captain Rasto.

Van Helsing are o echipă formidabilă și în spatele camerelor, seria fiind creată și scrisă de Neil LaBute (The Wicker Man, The I-Land) care a activat și ca showrunner și co-producător executiv. Tot producători executivi sunt și Jonathan Walker (Wu Assassins, Continuum) care pentru ultimele 2 sezoane a activat și ca showrunner, Jackie May (19-2, Private Eyes), Chad Oakes și Morris Chapdelaine de la Nomadic Pictures (Fargo, Hell on Wheels).
Raresh DiMofte este actor profesionist cu experienţă în film, televiziune și teatru.

Este absolvent al Facultăţii de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, promoţia 2005, la clasa Diana Cozma și Radu Teampău. La scurt timp după absolvire s-a mutat în București unde a jucat în producţii TV ca La Bloc, Baronii etc.

2010 a fost anul în care Raresh DiMofte a emigrat în Canada și s-a stabilit în Vancouver pentru a-și urma visul de a juca în filme și seriale americane. S-a lansat în 2013 cu serialul Almost Human și a continuat să apară în numeroase alte seriale de televiziune americane, filme de lung și scurt metraj și piese de teatru. În 2015 este nominalizat la Jessie Richardson Awards pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar pentru rolul său din Blasted de Sarah Kane, regizat de Richard Wolfe, Pi Theatre.

In ultimii 5 ani a interpretat diferite roluri în peste 50 de producţii. Ultimele 12 luni i-au adus multiple premii și nominalizări internaţionale ca Cel Mai Bun Actor Principal și Cel mai Bun Actor în Rol Secundar pentru 2 roluri diferite în Polymorphia (Klaus Flue), regizat de Bernardo Villarreal, respectiv Kingspin (Doru), regizat de Kasey Lum în care Raresh joacă în românește.

Raresh DiMofte se întoarce în România după 10 ani, unde, împreună cu soţia sa și promotorul Nadia DiMofte, plănuiesc să lanseze Raindance România, o organizatie non-profit, filiala a festivalului de film independent Raindance din Londra, Marea Britanie. Raindance România promovează și sprijină producţia de film independent prin cursuri, competiţii de film și evenimente de networking pentru cineaștii (filmmakers) independenţi.
Raresh DiMofte mai poate fi urmărit jucând și alături de Elijah Wood în comedia neagră, favorita criticilor de film în 2019, Come to Daddy, care se va lansa în curând în cinematografele americane.