Actorul Florin Piersic a postat pe propria pagină de socializare un mesaj destinat acelor jurnaliști care îl atacă pentru că au apărut în spațiul public niște fotografii, dar și o filmare, cu el și cu preotul și interpretul de muzică populară Cristian Pomohaci.

În esență, arată actorul, acele articole defăimătoare susțin că cei doi ar fi prieteni “de șpriț”. Ba mai mult decât atât, că actorul ar face parte din familia interpretulu, în sensul de foarte strânsă prietenie.

Florin Piersic se arată total dezgustat de aceste afirmații, pe care le respinge în modul cel mai categoric. În primul rând, artistul arată că în toată viața sa nu a fost un om căruia să îi placă să bea. În al doilea rând, de-a lungul timpului s-a fotografiat cu foarte mulți oameni, fără să respingă pe cineva, dacă acela îl ruga să imortalizeze împreună o amintire.

Citește și: Drama unui celebru actor. Regizorul Ricky Dene Gervais este devastat: „Cel mai dulce suflet pe care l-am cunoscut vreodată...”

Dar vă lăsăm în continuare să citiți mesajul pe care actorul Florin Piersic l-a postat cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook. Sunt rândurile scrise de un om trist, un om care vede cum, la cei 83 de ani ai săi, este atacat, și nu pentru prima oară.

”Deschid pagina de Facebook și sunt întrebat “La ce te gândești, Florin”? Vă spun eu la ce mă gândesc. O viață întreagă, am căutat să vă spun lucruri frumoase, să vă bucur, să vă aduc speranță în suflet, să vă descrețesc frunțile prea încărcate uneori de griji.

Am ajuns astăzi, la 83 de ani, să fiu forfecat în fel și chip și analizat și judecat, de cine mă rog?!

Era o vreme când ziariștii erau respectați. Făceau parte dintr-o clasă de intelectuali și nu o dată din rândurile lor se remarcau eseiști, poeți, scriitori de valoare.

Astăzi, vă las pe voi, cei ce citiți aceste rânduri să le apreciati…”calitatea”.

Aflu de prin ziare că sunt fotografii și o filmare cu mine și Pomohaci, că suntem nu numai buni prieteni “de șpriț”, ci sunt un membru al familiei lor și tot așa.

Mai întâi de toate, eu n-am fost prieten “de șpriț” cu nimeni. N-am avut chestiile astea cu șprițul și cu restaurantele și asta vă pot spune toți colegii mei, care mai sunt în viață.

Nu cred că în toată viața mea am băut mai mult de cinci sticle cu vin.

În al doilea rând, pe Pomohaci l-am întâlnit atunci pentru prima dată și cred și ultima. De unde până unde “mare prietenie”?!

În al treilea rând, după cum bine știți unii dintre dumeavoastră, eu mă fotografiez cu oricine îmi cere și are bucurie să rămână cu o amintire a întâlnirii cu mine. N-am spus nimănui “lasă-mă în pace”

Și ce-i cu asta?! Ce să fac, să îi cer cazier judiciar lui Pomohaci înainte să accept să fac o fotografie cu el?! Cât de ridicol poate fi?

Maestrul Radu Beligan, Ion Lucian, Dem Radulescu și atâția alți colegi de ai mei, au plecat din lumea asta triști, decepționați. Refuzau să mai apară, să mai dea interviuri scârbiți de urâțenia lumii în care am ajuns să trăim.

Eu am vrut să rămân atât cât voi decide să mai apar, acel Florin Piersic pe care îl știe toată lumea.

Se pare însă că vă străduiți cu toata puterea să nu se întâmple așa. Sunteți ca niște hiene, disperați să răspândiți vești că sunt bolnav, eventual că sunt pe moarte. Sunteți în criză de subiecte de senzație?!

Să vă fie rușine vă spun celor ce nu știți ce să mai speculați, să mă puneți la zid! Și asta de ce? Pentru că găsiți fraieri care să “puna botul”. Nu mai aveți nimic sfânt pe lume!

Concluzie: “Așa s-o făcut lumea de rea, că mă mir că se mai face ziuă”.

Celor care îmi transmiteți gândurile voastre bune, vă spun că vă port în inimă. Fiți buni unii cu alții, fiindcă asta e tot ce ne-a mai rămas de făcut!

Vă țin la curent cu ce urmează. Prima întâlnire cu “Străini în Noapte” la Timișoara pe întâi octombrie, apoi alte spectacole în țară, iar în sfârșit de octombrie, Tel Aviv, Haifa sosesc la voi cu recitalul “Grădina cu un singur Piersic”!”, conchide actorul Florin Piersic.